İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Kaçkarlarda Kış Turizmi 2

Kaçkarlarda Kış Turizmi 2

Kaçkar’la ilgili önceki yazım çok ilgi çekti.

Konu hakkında ilgi duyan duyarlı birçok okuyucumdan telefon ve sms mesajları aldım.

Tanıyan bilir yazdıklarım bölgemiz için ama öncelikle Rize içindir.

Hizmet almada önyargılı olmadan yapılması gereken konuların yapılması gereken yerlerde hayata geçirilmesini isterim. İnanıyorum ki sizlerde aynı kanıdasınız.

Kış turizmi derken Rize de güzel alanların olduğunu biliyoruz. Her ne kadar bürokraside yetkili köşelerde adamları olsada bunların sayesinde bazı yöreyi ön plana çıkarmak doğru bir atılım değildir.

Rize’nin Kaçkarlardaki Ayder’i kadar Anzer’i vardır, Çağrankaya, Handüzü, Cimil, Petran, Kabahor, Ovit ve hiç bozulmamış Vaşa Yaylası da vardır.

Rize’den yönlendirilerek Ankara’da karar verenlere bu yaylalarda yıllardır yapılan çalışmalardan belki haberleri yoktur diye kısaca bahsetmek isterim.

2000 rakım zirvelerindeki Meşeköyde yani Petranda asırlardır kullanılan ÜZME Tahtası önce ulaşım amaçlıydı şimdi turizm amaçlı oldu. Bu köyümüzde belki de Ayder için karar vermeye çalışanlar 11.Petran Üzme Tahtası şenliğinin yapıldığından haberdar değildir.

Her Şubat ayı başında binlerce kar turizmi seven insanlar ortalama 2 metre kar üzerinde kaymanın zevkini yaşıyor. Yerli yabancı yüzlerce kayakçının katıldığı PETRAN’ı görmezlikten gelene ne diyeyim.

Kaçkarlarda elbette bir tek Petran yok. Vadi boyunca Cimil müthiş alana sahip. İşin uzmanı olanlar Cimil Vadisinin Çağrankaya ve Ovit ile birleştirilerek müthiş kayak parkuru olacağını söylerler.

Dahası Cimil Vadisi Termal Turizm için sağlık turizmine de el açmış. Ilıcaköyde Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde bahsedilen dönemin Başbakanı Erdoğan tarafından 2008 yılında hizmete açılan şifalı sıcak su artık 450 yatak kapasiteli modern bir tesisle hizmet veriyor.70 derece sıcaktaki termal su sağlık için kış turizmiyle bütünleşebilir. –devam edecek-

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
İsmet KÖSOĞLU Arşivi