Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Kan Kaybı Devam Ediyor

Kan Kaybı Devam Ediyor

Ligler yeni başlamış olsa ve Çaykur Rizespor’un ilk maçı olsa anlaşılabilir! olabilir.

Ancak oturmuş bir takım.Ligin ilk yarısını 24.Puanla 8.sırada tamamlamış bir takım.Bu olmaz ve olmamalı.

Hakemi öne çıkarmamak lazım.EVET haksız bir penaltı verdi.Düdüğü çaldığında Ç.Rizespor lehine serbest atış verecek diye düşündük.Volkan ŞEN bile penaltı beklemiyordu,şaşırdı.2.Penaltı pozisyonunda ise söylenecek bir şey yok.FB aleyhine olsa verilmezdi diye düşünüyorum.FB nin galip gelmesi için hakemin yardım etmesine gerek yoktu.

Çaykur Rizespor olarak maçın hiçbir bölümünde maça ortak olamadık.

Gelelim maça.Maçta Çaykur Rizespor olarak 3 pozisyon var.Dk.14  iki pas yapamadan FB ceza alanı içerisine girmişiz.Mehmet AKYÜZ kaleye paralel topu gönderdi.Orhan OVACIKLI ve Deniz KADAH aynı paralelde topa müdahele etmeye çalıştılar.Topa dokunamadılar.Futbolun gerektirdiği  ön direk arka direk çalışması olsa gol olabilirdi.

İkinci yarının başlangıç düdüğü ile beraber 46.dk. santra çizgisinden uzun bir pas.Deniz KADAH topu takip ediyor.Volkan DEMİREL’in gereksiz bir müdahelesi ve haklı bir penaltı.Birde FB nin korner atış sonrası kazanılan top ve Ahmet İlhan ÖZEK’in pozisyonu.60.dk.

Yukarıdaki pozisyonlar dışında gözüken sadece topu kaleden uzak tutmaya yönelik bir oyun anlayışı.Eski tabirle DAN DUN.İki pas yapamıyoruz.Geriden uzun toplarla çıkmaya çalışılıyor.Bütün toplar FB li futbolcularda kalıyor.Duvardan geri dönüyor.

Maçın sonucuna bakarken 2-1 aldanmayalım.Çaykur RİZESPOR takımı o kadar etkisiz bir futbol  oynuıyorduki ikinci yarı FB futbolcular bile oyun disiplininden uzaklaştılar.İşi bireyselliğe döktüler.

Futbol basit bir oyun.Basit olduğunda güzel bir oyun.Ancak basit oynamadan fantaziye kaçarsan bu olur.Hemen yanındaki arkadaşına pas vermeye çalışmazsan veya pas vermezsen başarılı olamazsın.Çaykur Rizespor futbolcularında çok ciddi bir konsantranyon eksikliği var.Hafta içerisindeki kupa maçında bile görüldü.Bu kadar basit hatalarla gol yenmemeli.

Futbolcularda olduğu kadar Hikmet KARAMAN hoca’da da bir dikkat eksikliği var.Selcan KAYA’dan sağbek olurmu? Maç öncesi muhtemelen FB de kanatlardaki aksiyonlarını düşünerek bir takım varyasyonlar yaptı.Ancak hiç birisi işe yaramadı.En basit pozisyonlarda bile yanındaki arkadaşına pas vermekte zorlandılar.Yardımlaşma yoktu.

Savuma yapmak için defansa çekilmeye gerek yok.Hücum pres yaparak ta savunma yapılabilir.En azından savunma öyle başlayabilir.Hücum  futbolcuları savunma yapmak için geriye çekmek bir risk.İki penaltı pozisyonunda da Selcan KAYA var.

Maç sonrası sonuca bağlı yorum yaparken o niye orda oynadıda diğeri niye oynamadı diye yorum yapmak bana pek haklı gelmiyor.Nedenine gelince oyuncuların çalışmalarını gören  form durumlarını bilen hoca.En doğru kararı verebilir.Ancak Kweuke yoksa bu takımın hücum gücü ve caydırıcılığı düşüyor.

Sezon başı yapılan transferlerin takıma pek bir katkısı yok.En azından şimdiye kadar beklenen olmadı.Gelenler gidenleri aratır durumda.Hatta Engin PEKDEMİR bile bu takımda çok iş yapabilirdi diye düşünüyorum.

Geriden topla çıkarken ciddi sıkıntı yaşanıyor.Orta alanda tamamen defansa yönelik oyuncularla bu işler olmaz.

Artık bundan sonra her maçı final niteliğinde düşünmek lazım.Yoksa bu işin şakası yok.İlk yarı alabildiğimiz puanları almakta zorlanıyoruz.Daha da zorlanacağız.En kısa zamanda  takıma direkt katkı yapabilecek iki veya üç futbolcu şart.

Yenilince üzülüyoruz.Futbolun içinde olan şeyler.Ancak bizim rakiplerimize yenilmememiz lazım.(Şampiyonluğa oynayan takımlarda rakip,ancak esas rakip olanlar puan olarak bize yakın olanlar olmalı.)G.Birliği maçı kötü oldu.FB maçını kayıp diye düşünmüyorum.Bundan sonraki ilk maç Eskişehirspor maçı.Onlar için olmazsa olmaz.Kaybedecekleri bir şey yok.Bizim için yeniden başlama ve yükselme maçı olabilir.

Ciddi bir operasyona girerken hasta yakınından imzalı kağıt alırlar.Şu anda bizim durumumuz onun gibi.Bir an önce gerekli kan takviyesi yapılmalı.Yoksa,yoksa KAN KAYBINDAN gidebiliriz.

Eleştirileri yapalım.Kırmadan dökmeden ve hakaret etmeden.Yapıcı olsun.Desteklerimizi devam ettirelim.Başka RİZE ve RİZESPOR yok.

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi