Gülseren Ünsün

Gülseren Ünsün

Kanserin Adı Çıkmış

Kanserin Adı Çıkmış

Öldürücü veya yıkıcı etkiler gösteren pek çok hastalık varken halk arasında kanser ölümle özdeşleştirilen ve çok korkulan bir kavram olarak benimsenmiştir. Oysa kanser de diğer hastalıklar gibi bir hastalıktır. Diğer hastalıkların çoğunda olduğu gibi erken yakalanıp tedavi edildiğinde büyük oranda iyileştirilebilen bir hastalıktır. Bazı kanser türlerinde %100 e varan iyileşmeler söz konusudur.

BD10264_  Kanserden korkmak yerine tedavi edilebilecek bir hastalık olduğunu düşünüp onunla savaşmak gerekir.

BD10264_  Aslında her insanın bedeninde kanser gözesi gelişmektedir; ancak bedenin savunma sistemi bu gözeleri yok edecek güçtedir ve hemen ortadan kaldırır. Öte yandan savunma sistemi, zayıf düştüğünde kanser gözelerini yok etmede güçlük çekmektedir. Bu durumda kanserli gözeler çoğalarak bedene zarar verecek urlar haline dönüşmektedirler.

            Yapılan bilimsel çalışmalar da göstermiştir ki insanın ruhsal durumu ile savunma sistemi arasında sıkı bir bağ vardır. Kişi, ruhsal olarak ne kadar güçlü, dengeli ve huzurluysa savunma sistemi de o nispette iyi çalışmaktadır.

  • Bu nedenle kanser hastalığını yaşamın doğal gelişmelerinden biri olarak kabullenip diğer hastalıklarla savaştığımız gibi bu hastalıkla da savaşmak, yani morali bozmamak, tersine ruhsal olarak güçlü olmak başarıya giden en önemli adımdır. Ne denli güçlü ve kararlıysanız hastalığı yenme şansınız o denli fazladır.
  • Kanserden korkacak yerde kanser yapıcı nedenleri öğrenmek, onlardan uzak durmak, sağlıklı beslenmek, çevre kirliliğini oluşturmamak ve kirli hava, su, toprak gibi kanser yapıcı etkenlerden uzak durmak gerekir.
  • Daha önceki yazımda belirttiğim kanser ön tanısını düşündürecek bulgular görüldüğünde gecikmeden, hemen doktora gitmek en iyisidir.
  • Kanser kuşkusu olduğunda ise doktorunuzun tedavi önerisini yine geciktirmeden kabul edip bir an önce tedavi olmanız gerekir.
  • Korkup kaçmak hiçbir şeyin çözümü olamaz. Gecikmeden sorunun üzerine gidip çözmeniz en doğru yoldur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Gülseren Ünsün Arşivi