Resul KURT

Resul KURT

Kapıdaki tehlike: Devlete kilit, vatandaşa mobbing

Kapıdaki tehlike: Devlete kilit, vatandaşa mobbing

Geçen haftaki “Ve gerçekten de normal değil bunlar!” başlıklı yazımız çok ses getirdi, okurlarımızdan olağanüstü bir destek geldi. Adeta mail ve sosyal medya üzerinden yüzlerce şikayet ve açıklama geldi. FETÖ yazılarımız, bazı bakanlıklardaki kriptoları oldukça agresif ve tedirgin etmiştir. Bizzat şahsıma yönelik ipe sapa gelmez açıklamalarla kendilerini kurtarabilmenin hesabına girişmişlerdir.

***

O FETÖ’cüyü kim korudu

Bir ay kadar önce SABAH Gazetesi’nde yer alan ama gündemin yoğunluğundan dolayı dikkatlerden kaçan bir habere dikkatlerinizi çekmek istiyorum.  FETÖ’nün kanalı STV’deki muhabiri itirafçı olup FETÖ’deki abisini ele vermişti. Bu kişinin örgüt abisi Çalışma Bakanlığı İş Müfettişi M. Emin... isimli ve FETÖ’nün 2010 yılından itibaren ÖSYM’den soru çalarak kamuya adam yerleştirdiği yıllarda girenlerden birisi idi.

Benim daha önce de yazılarımda dile getirdiğim ve sırf işvereni hükümete karşı kışkırtmak için haksız yere cezalar yazanlardan birisi olması yazımızdaki haklılığımızı teyit ediyor.

Bu kişinin/kişilerin alındığı sınav komisyonunda görev yapanlar kimlerdi? Nasıl göreve alındı, başka kimler FETÖ’cü bürokratlar tarafından müfettişliğe alındı, bunun araştırılması lazım.

Yine komisyondakilerden kimler FETÖ nedeniyle ihraç edildi? Bu ihraç edilen yetkili bürokratları Çalışma Bakanlığında kimler korudu ve halen koruyor?

Bu konu basında ilk defa yer alacak!

Çalışma Bakanlığı’nda FETÖ’nün en üst düzeydeki imamı olduğunu sağır sultanın bildiği ve 2014 yılına kadar İş Teftiş Kurulu Başkan yardımcılığı görevinde bulunan M.Ö. isimli iş başmüfettişi 15 Temmuz darbesi başarılı olamayınca kendisini koruyan üst bürokratlar tarafından hemen pazartesi günü emeklilik dilekçesi verdirilerek kamudan ihraç edilmeden emekli olması sağlanmaya çalışıldı. Emekli olması için imzaları hızlıca kim tamamladı? Dönemin Çalışma Bakanı kendisine yapılan ihbarla bu konuya el koymasaydı FETÖ’nün tetikçisi şimdi emekli aylığı alabilecek miydi? İhraç listesinin en sonuna lütfen eklenen bu zatı Çalışma Bakanlığında kimler korudu? Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yıpratma amacıyla ve iş dünyasını sistematik bir biçimde Proje Denetimleriyle hedef alan bu kumpasın içinde kimler var?

Bu kişinin esasen İş Teftiş Kurulu sınav komisyonlarının birçoğunda da etkili olduğu, FETÖ’cü şirketler aleyhine rapor düzenleyen müfettişleri tehdit ettiği, 17/25 sonrasında da göze batmaması için İş Teftiş Kurulu tarafından gözden uzak tutulduğunu Bakanlıkta herkes biliyor olmasına rağmen FETÖ ihraç komisyonun bilmemesi manidar değil mi? FETÖ’nün bu imamlarını Çalışma Bakanlığında kim koruyor? İmzaları atanlar açığa çıkartılıp görevlerinden uzaklaştırılacak mı?

***

Vatandaşın FETÖ isyanı

Bugün özellikle konuyla ilgili değerlendirmelerin bir kaçını paylaşmak istiyorum;

“Resul Bey, gerçekten çok önemli bir konuya parmak basmışsınız. Son derece planlı, asla  tahmin edilemeyecek kadar tahribata yol açabilecek bir örtülü hareket. Hiç bir şekilde yıkamadıkları, çözemedikleri gücü bertaraf edebilecek proje. Adına ne derseniz deyin, ya da nasıl tarif ederseniz edin. Bu konuyu ülkenin gündemi yapana kadar lütfen çabalayın. Çünkü 15 Temmuz’dan daha tehlikeli bir, organizasyon içindeler. Eğer buralara yolunuz düşerse size …… Belediyesinin, halini gösterebilirim. Görünce siz de benim gibi ya inanılmaz bir beceriksizlik/boş vermişlik ya da ülkeye devlete ihanet dersiniz.”

***

 “Bu işte bir iş var, sanki bir el ülkeyi kaosa sürüklemek için harekete geçti. Yaklaşık bir aydır milletin tepkisini çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu gidişle 2019 seçimlerinde ne yazık ki Erdoğan’ı ve çevresinde kendi davasına sadık kalan bir avuç siyasetçi kalacak bu böyle gitmez tez elden bir şeyler yapmak lazım kanaatimce devlet kadrosunda çok kripto adam var ve var güçleriyle Erdoğan’ı güç duruma sokmak için çalışılıyor.”

***

“Biz bu bezdirme çabalarına aldanmayız ama durum gerçekten anormal hal aldı, referandum öncesi başladı bu haller artarak devam ediyor. Bence az sabırlı olalım, bizim bildiğimizi devlette biliyordur, kapsamlı bir temizlik beklentimiz uzun sürmez.”

***

“Merhaba Resul bey yazınızı okumak fırsatını buldum çok önemli ve vahim bir konuya değinmişsiniz teşekkür ederim. Kendim ticaretle meşgul olan biriyim öncelikle batının ülkemize uygulanan ekonomik yaptırım programlarının farkında biriyim. LPG 3 TL, motorin 5 TL, benzin 6 TL’ye ye yaklaştığı bu ekonomik kıskaçta vergi dilimlerinin artırılmak zorunda kalınan ülkemde vatandaşın para vererek taktırdığı film camlarını yine para verdirerek söktürülmek istenmesi hangi aklın ürünüdür sizce zamanlama manidar değil midir? Bugün ……….. çalışanları vatandaşın işlerini prosedürlere boğarak hizmetsizlik abidesi haline getirdiği belediye binasında keyiflerinin tatminlerini yapa dursunlar, ama bu durumun 2019 seçimlerinde kimin işine yarayacağı ortada!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Resul KURT Arşivi