Taha TOPRAK

Taha TOPRAK

Kar Tanesi Gibi: Temiz ve Berrak

Kar Tanesi Gibi: Temiz ve Berrak

Bir kış günü kültür başkenti İstanbul’da en eşsiz güzelliğe sahip İstanbul Boğazı’ndaki vapur yolculuğumda düşündüm ve dedim ki;

Beyaz kar taneleridir bazen duygularımızın tercümanı: temiz ve pak. Ve şu manzaradır kalbimizin aynası...

Önce Üsküdar’a baktım, her bir kaldırım taşında o tarih kokusunu hissettim. Sonra Kadıköy’e baktım İstanbul’un hareketliliğini gördüm. Karşıya baktım sonra yarım adada saklı duran kutsal emanetlerimizi ve Osmanlı Devleti’nin bize bıraktığı büyük mirası gördüm. Eyüp’e ilerledim, Hz. Eyüp (a.s)’ın hangi sıkıntılarla canını feda ettiğini gördüm. 90 yaşında savaşa çıkan bir cesaret ve inancı kalbimde hissettim. Gençliğin durumunu analiz ettim ve bu iş bizimdir, dedim. Beykoz’a döndüm Hz. Yuşa (a.s)’ı gördüm. Taksim’e çıktım Dünya’nın her yerinden büyük şehre geldiğini ve İstanbul’un herkes tarafından yüce bir şehir olduğunu öğrendim.

Böyle büyük bir miras ve böyle bir şehirde nefes aldığımız her dakika için bize ayrılan zaman…

Zamanı kıymetlendirebiliyor muyuz? Bu şehre layık bir yaşantı sergileyebiliyor muyuz?

Bir kış günü bu yazıyı yazmak istedim. Karı izledim birkaç saat…

İnsanın davranışını ve duygusunu o kadar güzel anlatıyor ki, hayretler içinde kaldım ve şükrettim.

Mevlana diyor ya: “Kar taneleri ne güzel anlatıyor, birbirine zarar vermeden de yol almanın mümkün olduğunu.”

Böyle bir düşünce işte son günlerde zihnimi çok meşgul ediyor. Birliğimizi korumaya ve kardeşlerimizi yükseltmeye başlayamıyoruz maalesef. Kar taneleri değil midir en temiz ve pak görünüme sahip. Ve hepimiz kalbimizi temiz tutmak istemez miyiz?

Bir kış manzarası düşünün her yer bembeyaz ve hoş bir görüntü. İnsanlığın tablosuna bakın şimdi her yerde birlik ve kardeşlik yalın bir görüntü. Yaşadığımız kavgalar, olaylar, sıkıntılar, her zaman birbirimizi yıkarak attığımız adımlar, ne kadar siyah noktalarımız var değil mi genel bir görüntüde? Her bir siyah noktanın birikmesiyle koca bir Dünya kararır.

Değerli dostlar,

Kar tanesinden ders çıkartmamız gerektiğini düşünüyorum. Cenab-ı Hak her bir görüntüyü bizlere ders çıkarın ve tefekkür edin diye gönderir. Kar tanesinden alacağımız derste yukarıda söylediğim Hz. Mevlana’nın sözüdür. Ve en başta zikrettiğim her birimizin temiz ve berrak kalması, kış görüntüsünün oluşturduğu gibi insanlığı da temiz ve hoş bir görüntüye kavuşturur.

Genç kardeşim, adımını sağlam bas. Öyle yap ki, küçük kardeşlerini kucaklayabilecek ve saygının temel oluşturacağı bir hayat sergileyeceksin.

Saygı değer büyüklerim, tecrübenin en büyük sahipleri, sen de uzat elini, öyle yap ki, seni örnek alanlar gelecek yeni nesile sağlam bir zemin hazırlasın.

Selam, sevgi ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
Taha TOPRAK Arşivi