Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Kar Yağışı Çaykur Rizespor'u Durduramadı

Kar Yağışı Çaykur Rizespor'u Durduramadı

Süperlig tarihinde Çaykur Rizespor 5 maç sonunda puan alamadığı Karabükspor’u 1-0 yenerek rahatladı ve Karabükspor karşısında ilk kez galip geldi.Tabi Ekim 2016 tarihinden itibaren kendi sahasında ilk kez süper lig maçında galip geldi.

Çaykur Rizespor bildiğimiz gibi.İçerde dışarda rakip kim olursa olsun sahaya  çıkıyor ve kendi oyun anlayışını rakiplere karşı uyguluyor,uygulamaya çalışıyor.

Rizede ciddi bir kar yağışı var.Maç öncesi verilen bilgilerde 369 köy yolu ulaşıma kapanmış.Bu maça olan ilgiyi azaltmış.1457 seyirci bu maçı stadyumda izlemiş.Bu seyircilerden ikisi Karabükspor taraftarı.

Dışarda kar olmasına rağmen stadyum  ve saha zemini mükemmel.Tesisin bu şekilde oluşması ve hazırlanması konusunda emeği geçen bütün ilgili ve yetkililere gönülden teşekkür.

Maça gelince!

Maçın başında atılan gol hazırlanış ve takip itibarıyla güzel bir gol’du.Gol sonrası oyun Çaykur Rizesporun isteği gibi gerçekleşti.Karabükspor fiziksel direnci yüksek bir takım.Çaykur Rizesporda fiziksel direnci ve mücadele gücü yüksek bir takım.

Bu maçta Çaykur Rizespor adına görevini yapmayan  kimse yoktu.Ancak Defans dörtlüsü ve özellikle Mehmet AKYÜZ son derece başarılı bir oyun sergiledi.(Mehmet Akyüz’eözellikle dikkat çekmek istedim.)Tabii ortaalanda Saadane ve Petrucci sahada tabiri caizse kanlarının son damlasına kadar ciddi efor sarfettiler.Formalarını adamakıllı terlettiler.

İlerde tabiki Leonardo Kweuke.Sahada olduğunda rakipler için ciddi bir tehdit ve Rizespor için büyük kazanım.

Kazanmak güzel.Kazanınca olumsuzlar gözükmüyor.Futbola bakış hayata bakış gibidir.

Çaykur Rizesporun puan cetvelindeki durumu oynadığı futbolla ve verdiği mücadele arasında ciddi bir farklılık var.Bu takım daha yukarlarda ve daha fazla başarıyı hakkediyor.Zırraat Türkiye kupasında ilk 16 ya kaldık.

Genç,kırılgan ancak sürekli üzerine koyarak gelişen bir futbol oyun anlayışı var.Maç sonunda 125.6 km’lık bir koşu ve mücadele seviyesine ulaşmış.Rakibe hiç pozisyon vermemiş gibi.(Korner sonrası direkte patlayan kafa topu hariç.)Yine yan ve duran top.

Geleceğe ümitle bakmayı gerektirecek durumlar bunlar.Bu takıma desteğin olduğundan daha çok olması gerektiğini düşünüyorum.

Önümüzde Akhisar Belediye maçı var.Saadanenin kırmızı kartlı olması kötü ancak yerine oynayacak kişi en az onun kadar başarılı olacaktır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi