Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

KARAYOLLARI VE OVİT TÜNELİ

KARAYOLLARI VE OVİT TÜNELİ

Devlet ödeneklerinin (yatırımları) bazı kurumlarda eşit dağıtılmadığını zannediyoruz. Hazineden çıkan her bir kuruş, vatandaşların eşit olarak istifade edebileceği şekilde taksim edilip dağıtılması gerekir. Bu konuda yapılan herhangi bir kaydırma, büyük bir hakkı, daha doğrusu haksızlığı beraberinde getirir.

            Geçen bir yazımızda bölge müdürlüklerinin kaldırılmasının daha doğru olacağı görüşünü ileri sürmüştük. İsterdik ki, bu konuda enine boyuna tartışılıp ya kaldırılmasına ya da devamına karar verilsin! Henüz sade vatandaş hariç, etkili ve yetkililerden olumlu veya olumsuz bir karşı görüş alamadık. Bu durum biz yazar-çizerleri ve vatandaşları üzmektedir.

            Bir de insanlar bizlere, şunu niye yazmıyorsunuz, bunu niye yazmıyorsunuz diye haklı olarak serzenişte bulunuyorlar. Bizde yazılarımıza olumlu veya olumsuz bir tepki alamayınca doğrusu yazma şevkimiz ve söyleme arzumuz kırılıyor.

            Bu uzun girişi yapmamdaki sebep, başlıktan da anlaşılacağı gibi karayollarının Rize bölgesine bakışını aksettirmektir.

            Geçen günlerde arkadaşlarla Ovit’e çıktık. Rize Tarafındaki tünel girişinin yeri değişmiş. Başbakanın temelini attığı yerden değil de biraz daha yukarıdan giriş yapılacakmış. Bu yer değişikliğini vatandaş niçin sağdan soldan, kulaktan dolma bilgilerle işitsin! Bu tür tasarruflar şeffaf bir şekilde olmalı değil mi? Kamuoyu ile paylaşılması gerekmez miydi?

            Karayolları ile ilgili ikinci bir konu da şudur: Erzurum hudutlarına girince yapılan çalışmalar adeta başımızı döndürdü. Dağlar yıkılıp yol yapılıyor. O bölgeyi bilenler bilir, Erzurum’a girince ilk köy olan Çapans’tan (Çayırözü köyü) İspir sapağına kadar her yerde çalışma var. Hatta Maden köprübaşına kadar olan on beş kilometrelik Çoruh vadisinde bile devasa yol genişletme çalışmaları sürüyor. Bu çalışmaları takdir edip teşvik etmekten başka yapacağımız bir şey olmasa gerek!

            Fakat gel gör ki, Rize tarafında Sivrikaya mevkiinde zaten yıllardan beri devam etmekte olan kar tünelinden başka karayollarında hiçbir hareket, hiçbir yol genişletme çalışması görmek mümkün değil! Tünel delme çalışmalarını ayrı tutuyorum. O kendi seyrinde devam ediyor. Karayollarındaki çalışmalardan bahsediyorum. Tünelle birlikte bağlantı yolları da yapılmalı değil mi? Arabalar tünele havadan gelip girecek değil ya…

            Erzurum tarafındaki karayolları yetkilileri, tünele bağlantılı yollarını da yapıyor. Fakat Rize tarafında bu bağlamda herhangi bir çalışma görünmüyor.

            Konu ile ilgili bu bölgeye bakan karayolları yetkililerinden açıklama bekliyoruz. Zaten en üst seviyedeki insanlara da bu durumu ulaştıracağız!

            Son zamanlarda Ovit’e çıkıp, bir de Maden köprübaşına giden herkes bu durumu apaçık bir şekilde görecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi