Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Kazanamıyorsan Kaybetmeyeceksin

Kazanamıyorsan Kaybetmeyeceksin

Bu ifade birilerinin ve çoğumuzun hoşuna gitmeyecekse`de bir strarejidir. Bu günkü maçta plan bu idi. 3 puan çok rahatlatabilirdi ancak 1 puan hiçte kötü değil. Sonuçta beraberlik sanki 4 puan alınmış gibi değerlendirilebilir.

Ankaragücü ligin dibine demir atmış, geçen hafta yeni hocası Hikmet Karaman`la 10 kişi kalmasına rağmen Kayseri deplasmanından  puanla dönmüş bir takım. Mutlak kazanması gerekiyordu.

Bu bilinçle Sumudica üçlü defans kurgusu yanında kenarları Onur Bulut ve İsmail Köybaşı ile sağlama almayı hedeflemişti. Orta alanda  Abdullah, yanında Donsah ve Dokovicle öncelikli defans güvenliğini sağlayacak ileride Skoda ve Samudio ile etkili olacaktı. Görünür bu idi.

Açıkça benim gözlemim, Sumudica rakibin agresif başlangıcını önleyecek, oyunu soğutacak sonraki süreçlerde hamle yaparak oyunu kazanmaya çalışacaktı.

Henüz oyunun başlarında Samudio'nun harika ortasına Donsah'ın kafasından bulduğumuz gol beklenen bir şey değildi. 3.dakikada 1-0 öne geçmiştik. İşimiz dahada kolaylaşabilirdi. Beklentiler pek istediğimiz gibi olmadı. Ankaragücü baskılı oynamaya çalışıyor, Bizde kendi sahamızı korumaya çalışıyorduk. Kapalı defansımız rakip forvetlere pek fırsat vermiyordu.

Donsah'ın sakatlığı sonrası 18.dakikada yerini Doğan Erdoğan'a bıraktı.

Skodaya gönderilen toplar duvara çarpıp geri dönüyordu. Skoda'nın güçsüz görüntüsü bu oyun planında yer almıyordu. İlk yarının bu skorla bitmesini beklerken sol tarafta İsmail Köybaşıçıkarken hatalı bir pas verdi. Rakip atağa başlarken Abdullah faulle atağı önledi. Kullanılan faul atış sonrası defanstan dönen top ceza alanı içindeki Ankaragüçlü forvet  Borven'ìn önüne düştü. Şık bir vuruş yaptı. Kalabalık içinden Gökhan topu sadece ağlarda gördü.1-1

İkinci yarı, iki takımda bu oyun formatıyla geçerken Sumudica'nın hamleleri geldi. Hamleler sonrası oyun kontrolü Rizespor'a geçti. Ancak istenilen pozisyonlar üretilemedi. Puanlar paylaşıldı.1-1

Her maçın kendine göre hikayesi ve planı var. Bugünkü oyun planı puan üzerindeydi ve ancak 1 puan alındı. Ortaya konan futbolun kalitesi elbette tatmin etmedi. Ancak alınan puanın ne kadar önemli olduğunu önümüzdeki günlerde ve haftalarda daha iyi anlayacağız.

Öncelik bizden alt taraftaki takımlara kaybetmemek olmalı. Kendi sahamızdaki maçları mutlaka kazanmamız gerekiyor. Gözlemim Sumudica takımın kadro kalitesinden pek hoşnut değil. Ancak sezonu bu oyuncularla tamamlayacak. Dolayesıyla oyuncuları kırmadan dökmeden verim alabileceği şekilde kullanmaya çalışıyor. Sezon başındaki Emir Dilaver`le son haftalardaki Emir arasında çok fark var. Morozyuk ve Melnjak`ta ciddi form düşüklüğü var. Bugün kulübedeydiler. Gereksiz kart ve sakatlıklar daha da büyük sıkıntı yaratabilir. Boldrin'ìn yokluğunda takımı yönetebilecek, ileri çıkarabilecek bir oyun aklımız yok. Ara transferde gelen Dokovic o formatta gözükmedi. Ayakları iyi gözükse de hücuma katkısı az. Soderlund gol atması için alındı .Ancak henüz pozisyona girmekte sıkıntı çekiyoruz.

Önümüzdeki haftadan itibaren ligi maraton gibi düşünmek gerekiyor. Elbette maç maç bakılacak. Kendi sahamızdaki maçlar mutlaka kazanılacak.

Puan cetvelinde aşağıdaki rakiplerle yapılacak müsabakalarda oyunun kalitesinden ziyade alınacak puan ve puanlar önemli. Maç içinde yaşananlar bir süre sonra unutulsa da puanlar hanenize yazılacak. Sıralama kazanılan puanlara göre olacak. Unutulmasın.

Kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi