Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Kazanmak İçin Gol Lazım !

Kazanmak İçin Gol Lazım !

Akhisar Belediyespor bu sezon süperligde  puan alması ,yenilmesi en kolay takım gibi gözüküyordu.

Tabii ara transfer sonrası  genel görüntü ve bana göre tabii.

Süperlide en az gol atan takım.Rodalleganın Trabzonspora gitmesinden sonra gol problemi dahada artmıştı.Gol için en büyük  fırsatları duran toplardı.Maçın 5.dk.Mustafa YUMLU’nun attığı gol sonrası amaçlarına ulaşmış oldular.

Çaykur RİZESPOR sezon başından beri  benzer goller yemeye devam ediyor.Sanırım bu böyle devam edecek.Bu ve benzer goller yemeye devam ettikçe tehlikeli bölgeden uzaklaşmak zor olacak.

Manisadaki zemin futbol oynamak isteyenlerin tercih edecekleri zemin değil.Çaykur Rizespor bu zeminde bir deplasman takımının oynayabileceği  şekilde oynadı.Ancak oynamak yetmiyor.Galip gelmek,galip gelebilmek için gol atmak gerekiyor.

Kweuke bu takımın her şeyi ancak bu çok doğru bir şey değil.Kweuke gol atacak,asist yapacak,ilerde hücum pres yapacak,topu ilerde tutacak yetmedi defansa gelip gol önleyecek.Bu kadarı fazla.Yenilen golde Mustafa YUMLU’yu marke etmek görevi Kweukeye verilmişti.Ancak adamı kaçırınca gol yenildi.

Aşçı ne kadar iyi olursa olsun.Malzeme eksik olursa yemek tadı ortaya çıkamıyor.Çaykur Rizespor sahada iyi mücadele ediyor,koşuyor,çabalıyor.Bir yerlerde eksik bir şeyler var.

2.yarının başlamasıyla beraber aşağıdaki takımlarda ciddi kıpırdanmalar oldu.Yapılan transferler takımlarına katkı yapmaya başladı.Ne varki aynı şeyleri Rizespor için söylemek mümkün değil.Forvetten devrişme Mehmet AKYÜZ’hala sağ kanat savunmacısı olarak görev yapıyor.Bu bile genel görüntü için fikir verebilir.

Artık bundan böyle telafisi zor süreçler başlıyor.Manisadan alınabilecek 3 puanla rahatlama ve yukarılara tırmanma süreci başlayabilirdi.Ancak bu olmadı.İş zorlaştı.Kaybedilmemesi gereken bir maçtı.En azından 1 puan mutlak suretle alınması gerekiyordu.

Sezon başından beri Kweuke ile ilgili çok olumlu ve güzel  şeyler söylemiştim.Ancak rakiplerin alacakları önlemlerle, hakemlerin verecekleri yanlış ve  hatalı kararlarla bunu bertaraf edebilecekleri tehlikesinide arada ifade etmiştim.Ne yazıkkı bunlar ortaya çıkmaya başladı.Aman dikkat.

Hakemler üzerine!

Hakemlerden canı yanan şikayet ediyor.Yabacı hakem isteyenlerde var.Sanki onlar hata yapmıyor.Bence hakem hatalarından ziyade kendi hatalarını ve eksikliklerini gidermek daha akıllıca olur.Neticede bu sektör içinde bireysel hataları en az yapanlar maalesef hakemler.Ancak nedense en çok onlar suçlanıyor.

Video yardımcı hakem uygulamaları ile ilgili bir takım düşünceler var.Bu işi dahada karmaşık hale getirebilir.Aynı hakem kararı ile ilgili defalarca seyredip ortak görüş birliğine varılamıyor.Durdur,geri al,tekrar göster,neticede sana göre bana göre vs…

Kırılgan takımın ayağa kalkabilmesi için destek, destek ve destek gerekiyor.

Ne dersiniz başlayalım mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi