Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Maçta Rizespor'un Hakkı En Az 1 Puan Olmalıydı

Maçta Rizespor'un Hakkı En Az 1 Puan Olmalıydı

Yeni hocamız Sumudica`nın takımın başına sahaya çıktığı ilk maç FB maçı.

Hocanın gelişiyle takımın havası değişti. Gerek Covit 19 rahatsızlıkları ve karantinalar, gerekse sakatlıklar takımda sayısal anlamda eksiklikler oluşturuyordu. Takıma yeni katılanlar ve karantinadan dönenlerle toplama bir takım bekliyorduk.

Ancak iyi hazırlanmış, inanmış, çalışmış bir takım görüntüsü veriyorduk. Rakip FB`ye boş alan bırakmıyor, pozisyon vermiyorduk. Boldrin'ìn hastalık sonrası maç ritmini yakalayamaması başlayabilecek atakların olgunlaşmadan ortadan kalkmasına neden oluyordu. İlk yarıda Pelkas'ın karambolde önüne düşen pozisyon haricinde pozisyon vermedik.

Hakem 45+1 de cezaalanımız dışında nizamı olarak yakalayıp kontra olarak çıkabileceğimiz pozisyonu aleyhimize faul olarak değerlendirdi. Valencia'nın direkte patlayan serbest vuruşu kalecimiz Gökhan'a çarparak gol oldu.2.devreye 1-0 başladık.(Kaleci şansızlığı)

Takımın havasının değişmesinin yanında bazı oyuncularda gözle görülür bir özgüven oluştu. Daha önce sık sık eleştirdiğim Michalak farklı bir kimliğe büründü. Mücadele ve arzu üst düzeyde idi.

Hakem bu mücadelede resmen kıtır kıtır doğramaya başladı. Kolay kartlar ve taktir haklarını FB için kullanması sahadaki futbolcuların yanında kenardaki  Sumudica'yı ve ekran başındaki RİZESPOR taraftarlarını çıldırttı. Önce ilk sarı kart sonradan 2.sarı ve kırmızı kartla hocayı tribüne gönderdi.

Smudıo ve Michalakın şutları gol olmadı. Ancak yeni transfer 14 numara SODERLUND'ùn kaleci Altay'ın kaçırdığı topu geri çıkarması ve Samudio`nun şutu esnasında hakemin düdüğü çalması tam bir faciaydı.

Pozisyonun faul olması olasılık. Ancak VAR bunun içindir. Topa vururken düdük çalması tamamen bilinçli ve kötü niyetli bir hakemlik örneğidir.

FABRICIO`nun 2.sarı kartla atılması, Mejnak'ın sarı kart cezalısı olması önümüzdeki maç için sıkıntı yaratabilir.

Sonuçta bu yıl ciddi transferler yapmış, yatırımlar yapmış FB `ye evinde ezilmeden ve başa baş mücadele etmiş bir takım.Bu takımı kısa sürede bu seviyeye getirmiş Sumudıca.

Önümüzdeki haftalar ve maçlar için ümit verdi.

Yeni transferler içinde sonradan oyuna giren 14 Numara Soderlund'u beğendim. Takımımıza katkı sağlayabileceğini düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi