Aydan ÜSTKANAT

Aydan ÜSTKANAT

Makarnalı Omlet

Makarnalı Omlet

Ben makarnayı taze taze severim. Pişecek ve o vakit yenilecek. Buzdolabına giren bir makarna bence lezzetinden çok şey kaybeder. Eh diğer taraftan bir şekilde artabilir, buzdolabına girebilir de! Yemek atılır mı? Asla!

Benim artan yemeklerim aynen şu anda olduğu gibi ya başka bir yemek haline getirilerek değerlendirilir. Olmadı, kedi veya köpeklere gider, üstelik bayatlamadan.

Yemeklerin akibeti az çok belli olmaz mı zaten? Dolabta istifçilik yapıp, bayatlatmaya ne gerek var? En azından hayvancağızlarda bayatlamadan yesin, öyle değil mi?

Zaten ben de bayat olduğudan değil lezzetindeki aromalar eksildiğinden yemeği tercih etmem, yoka kendi yemeyeceğim şeyi tutup da asla hayvanlara yedirmem.

Bilirim ki, bir gün sonra yenilmeyecektir, bu durumda boşu boşuna bekletmemek en doğrusu. Zaten kişi başına göre yemek yaptığımdan çok da yemek artmaz bende.

Lafı çok uzattım. Neyse ola ki arttı, ola ki makarnam, hem de mis gibi İtalyan makarnam buzdolabına girdi. Bu durumda ertesi öğlen hemen kolları sıvar, bir kaç malzeme ilavesi ile aynen fotoğraftaki gibi güzel bir omlet yaparım! Bir dahaki sefere siz de dolaptaki makarnayı bu şekilde değerlendirmeyi deneyin, şiddetle öneririm… Afiyetle!

Malzemeler

bir gün önceden kalmış makarna (tercihen domatesli)

1-2 dal taze biberiye

yarım demet maydanoz (yıkanıp, ince kesilmiş)

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

süt (bir su bardağından iki parmak az)

bol miktarda arzu ettiğiniz peynir (elle ufalanmış)

yumurta (makarnanın miktarına göre en az 3 adet)

Makarnayı oda sıcaklığına gelmesi için dolaptan çıkarın. Bu arada omlet tavasına tereyağı ve unu koyup pembeleşene kadar kavurun, sütü yavaş yavaş ekleyip orta kıvam başemel sos elde edin. İçine maydanoz , biberiye ve peyniri ekleyip hafifçe karıştırın ve makarnayı ekleyin.

Malzemeleri çok güzel harmanlayın, üzerine çırpılmış yumurtayı dökün ve kapakla kapatıp, alt-üst nar gibi kızartın.

Dilimleyip, sıcak olarak salata ile birlikte servis yapın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Aydan ÜSTKANAT Arşivi