Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Menderes Bulvarı Sizleri Rahatsız Etmiyor mu?

Menderes Bulvarı Sizleri Rahatsız Etmiyor mu?

Etmiyorsa, tabii ki diyeceğim bir şey yok! Ediyorsa da, ilgilenmiyorsanız “Bir şeye sebep olan, onu yapan gibidir.” Hükmüne giriyorsunuz demektir!

Bu sözüm, öncelikle Rize’nin STK’ları, ilimizin siyasileri olan başta Sayın Bakan’ımıza, Milletvekillerimizedir…

İkinci olarak da, Karayollarınadır. Çünkü işin mütehassısları onlardır. Şimdiye kadar en az birkaç tane rapor hazırlamalıydılar!

Üçüncü olarak sözüm, Rize Belediyesi’nedir. Belediye Başkanımız, yeni sayılabilecek bir süre koltukta oturduğu için, fazla üzerine gidemiyorum. Fakat doğrusunu söylemek gerekirse, 5 ay’da az bir süre sayılmaz!

Sayın Başkanımıza bir çift sözüm olacak. Size kimse, Belediye bütçesiyle bu işin üstesinden gel demez… Zaten gelemezsiniz, bunu herkes bilir!

Fakat sizin gayretleriniz, öncelikle Rize kamuoyunu hareketlendirmeniz, Karayollarıyla irtibatınız, Ankara’yla ve özellikle siyasilere mevcut durumu aktarmanız yönünde olmalıdır.

Bir defa demekle olmuyor Sayın Başkan! BURASI RİZE…

Adeta gözlerine sokacaksın ki, uyansınlar!

Belki tabirim biraz ağır oldu, kusuruma bakmasınlar!

Diğer devlet yetkililerine pek sözüm olmaz! Olmaması da lazım.

Sayın Valim olsun, Sayın Emniyet Müdürümüz olsun, bu görevliler bugün var, yarın yok! Rize’nin sorunlarıyla tabii ki ilgileniyorlar, ilgilenecekler sağ olsunlar… Fakat bu tür işlere vakıf oluncaya kadar, pat diye tayini çıkabiliyor! Onun için çok bir şey beklememek lazım onlardan!

Fakat buranın yerlileri, olan STK’lar, özellikle Ticaret odaları, borsaları ve sair kuruluşları, tabii ki, bölge insanının oyuyla seçilmiş belediyesi bu işleri yürütmelidir!

Devlet yetkililerine, il hakkında bilgiler sunmalı, onların ellerini güçlendirmelidirler!

Bu yolun(Menderes Bulvarı) bu yükü taşıyamayacağını artık “Mısır’daki sağır sultan” da duymuştur. Rize’deki insanlar zaten bizzat o zorluğu yaşıyor!

Bir önceki yazımda, bana göre bazı olumsuzluklarını sıralamıştım.

Hani deveye sormuşlar ya, “Niçin boynun eğridir? Diye “ Nerem doğru ki” demiş…

Şu kadarını daha söyleyeyim ki, yaklaşık 4 km.’lik Adnan Menderes Bulvarı güzergâhında, tam 47(kırk yedi) adet, o da tek taraftan giriş çıkış var!

Var mı böyle bir yol! Var mı böyle bir güzergâh!

Niçin hep “Olumsuz ilk” ler Rize’de olur!  Bu benim şahsen ağırıma gidiyor!

Bu 47 adet giriş-çıkışı kafamdan söylemiyorum, yetkililerden aldığımız rakamdır. Fakat isteyen tabii ki o güzergâhta seyrederken sayabilir!

Öncelikle de yol’a dikkat etmeli! Çünkü sayarken her an kaza yapabilir!

Daha nasıl anlatsak ki…

Zor iş vesselam…

Fakat yine de devam…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
14 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi