Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Menderes Bulvarına Çare mi Yok!

Menderes Bulvarına Çare mi Yok!

Geçen günlerde “Menderes Bulvarı S.O.S veriyor” diye bir yazı kaleme almıştık. Doğrusu pek kimseden ses çıkmadı!

Kendi kendime düşündüm, acaba ben mi yanlış bir konuya parmak bastım, yoksa Rize için o kadarda önemli bir konu değil mi? Diye…

Başka bir açıdan bakınca da “Bu zor mesele” deyip kenara mı çekiliyoruz!

Aziz Vatandaşlar, Aziz Rize’li Hemşehrilerim! Şuna emin olun ki, bir eksikliği, bir yanlışı görüp de sessiz kalırsak, Cenab-ı Hak o şeyi insanlara nasip etmez! Bu Allah’ın insanlar için koyduğu bir kuraldır.

Ben açık bir şekilde görüyorum ki, o Menderes Bulvarı, Rize’nin ÇİN SEDDİ’dir. O sed (Menderes Bulvarı) Rize’nin önünde o şekilde durduğu sürece, şehir ne büyür, ne trafik sorunu hallolur!

Ben bu noktada şunu söylüyorum: Kalıcı bir çözüm bulana kadar, DEVLET İKİ KAVŞAK VEYA İKİ GEÇİT YAPAMIYOR MU?

Şahsen pek isim vermek adetim değildir. Fakat samimiyetine güvenerek Milletvekilimiz Sayın Hasan KARAL’a seslenmek istiyorum: Rize’ye gelince mi meseleye el atarsınız, yoksa Ankara’da Karayolları Genel Müdürü ile mi temas kurarsınız, nasıl yaparsanız yapın, konuyu gündeminize alın!

İşin vehametini ve hangi noktalarda olduğunu belirlemek için, özellikle trafiğin yoğun olduğu, gerçi her zaman yoğun fakat bazen arabalar durur gibi gidiyorlar, bir tespit yapın!

Muhtemelen sizin kulağınıza da geliyordur, ne diyor vatandaş; ben çarşı merkezden İslampaşa’ya 20 dakikada gittim.

ASFALT YOLDA 3-4 KİLOMETREYİ ARABA 20 DAKİKADA GİDİYORSA, BURADA SIKINTI YOK MU?

Bir de o ÇİN SEDDİ’nin şehri tıkamasıyla, trafiğin sıkışması var ki, en önemli sıkıntısı da bu bence…

Bir şeyi tekrar hatırlatmak istiyorum: Peygamber Efendimiz, hepimizin bildiği meşhur bir Hadis-i Şerif’lerinde ne buyuruyor: “Bir yanlışlık gördüğünüz zaman elinizle, ona gücünüz yetmiyorsa dilinizle, ona da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğz edin. Bu imanın en alt derecesidir.”

Rize’deki tüm yetkili ve etkili kurumlara sesleniyorum. Kronik hale gelmiş olan MENDERES BULVARI ile ilgili ne yaptınız! Kime gittiniz! Elinden gelini yapanlara diyecek bir şeyimiz yok! Fakat gücünüz var da sessiz kalıyorsanız, emin olun mesulsünüz.

Vatandaşı bu kadar çile çektirmeye kimsenin hakkı yoktur!

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
12 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi