Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Mersin Rize Hattı

Mersin Rize Hattı

Mersin ili Ülkemizin güney bölgesinin en uç noktalarında,ve Akdeniz kıyısında.

Rizemiz ise kuzeyin en uç noktalarında ve Karadeniz kıyısında.

Süper ligde M.İdmanyurdu ligin en alt kısmında.Gelecek yıl bir alt ligde oynayacak.Matematiksel olarak öyle değilse bile maç sonrası resmileşti. Rizeye gelirken önümüzdeki yılın kadro yapılanmasını ve hazırlıklarını yapıyor.Rizeye gelirken gençleri ve daha önce kadroda az şans verdiği futbolcularla gelmiş.

Çaykur Rizespor süperligde kalmak adına hayati bir maça çıktı ve kazandı.2-0

Gol yemeden kazanılan bir maç.Eleştirilecek ve konuşulacak çok şey olabilir.Ancak biz olumlu taraflarına bakalım.Çıkarmamız gereken dersleri çıkaralım.

Öncelikle her şey bitmiş ve rahatlamış değiliz.Kalan 3 maçtan 3 veya 4 puan çıkarmak gerekebilir.Kimbilir gerekmeyebilirde.Ancak işi sağlama almak lazım.

Çaykur Rizesporda ligi ve Rizesporu kafaca bitirmiş futbolcular gözüküyor.Ben en azından öyle görüyorum.Biran önce bitsede gitsek gibi  bir haller var.Önümüzdeki yıl kadro yapılanması yapılırken buna dikkat edilmeli.

Rizespor için hayati sayılacak bir maç ve seyirci sayısı 2.450.Bu ilgisizlik bile futbolcuları olumsuz yönde etkileyebilir.Etkilemiştir.Gelen seyircilerin çoğunluğu tabiri caizse çekirdek çıtlatmak ve yapılan hataları eleştirmek adına gelmişler.

Önce karar verelim.Başka Rize yok.Çaykur Rizespor bu ili temsil ediyor.İyi günde ve kötü günde destek olmak gerekiyor.Sadece iyi günde hava atmak ve caka satmakla bu iş olmaz.

Maç sonrası Hikmet hocanın konuşmalarını büyük bir dikkatle takip ettim.Endişe,telaş ve korku gözlemledim.2-0 galip gelmenin rahatlığı yoktu.Maça olan ilgi azlığını şehrin nüfus yoğunluğunun azlığına bağladı.Öyle olmadığını o da bende biliyoruz.

Hakem Cuneyt ÇAKIR hayatının en rahat ve kolay maçlarından birisini yönetti.Penaltı kullanılırken vuruş öncesi kalecinin 3 metre öne çıkmasını gördü.Penaltıyı tekrar ettirmesi gerekirdi.

Maç sonrası centilmenlik ve sportmenlik en üst noktada idi.Rize seyircisinin ligden düşen bir takımı alkışlaması ve tezahürat yapmasını taktirle karşıladım.Ancak az bir kısım dahi olsa yönetimin istifaya davet edilmesi yönündeki tezahüratı anlayabilmiş değilim.

Rizespor camiasının bu başkan ve yönetimine, eksikliklerine rağmen sahip çıkıp desteklemesi gerekiyor.Liglerimizde kulüpler yönetim hataları ve yanlış kararlar yüzünden borç batağındalar.Çaykur Rizespor en azından bu bakımdan sıkıntı yaşamamaktadır.Bu geleceğe sağlam ve güvenle bakmak adına önemli.

Bundan sonraki süreç yaşananlardan gereken dersleri çıkarıp tedbir ve önlemleri bu doğrultuda almak.

Taraftara düşen iyi günde olduğu gibi zor zamanda desteklemek,sahip çıkmaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi