Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Metin Bey'İn Gayretleri Takdire Şayan

Metin Bey'İn Gayretleri Takdire Şayan

Rize’mize Havaalanı yapılması konusunda herkesin, herkesimin az çok katkısı olmuş ve olmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarının, Özellikle RTSO’nun Başkanı sayın Şaban KARAMEHMETOĞLU’nun gerçekten ciddi desteği ve takibi olmuş ve olmaya devam etmektedir. 

Fakat birisi var ki, emin olunuz ki, evini barkını bırakıp adeta Hava alanı konusunda seferber olmuş durumda! Sanki havaalanı şahsına yapılıyor zannedersiniz. Halbuki iyi biliyorum ki, kendisi uçak korkusundan uçağa bile binemiyor. 

O kadar sevinçli, o kadar neşeli, o kadar istekli bu konuda… 

Bu fedai’nin ismi Metin TOPÇU’dur. Yine ben çok iyi biliyorum ki, kendisinin evinde tamirat ve tadilat işi varken bile, hatta ustaları da yüz üstü bırakıp Havaalanı işini takip eden bir fedai!

Allah kendisinden razı olsun! Bütün bölge halkı sana minnet borçludur sayın Metin TOPÇU… Sen bunu hak ediyorsun!

Şu günlerde bile yine Ankaralarda aynı işi takiple meşguldür. 

Sayın Metin TOPÇU’nun yazılarında sık sık kullandığı Bediüzzaman Hazretlerinin şu sözü, kendisine şevk kaynağı olduğunu bizzat kendisi bana söylemişti.

Ne diyor Bediüzzaman Hazretleri: “Kimin himmeti mileti ise, O tek başına bir millettir.” 
Bu söz Metin TOPÇU’da adeta cisimleşmiştir. 

Sayın Bakan’ın Havaalanı il ilgili yanlış anlaşılabilir beyanatı üzerine, yine Ankara’ya gitmiş ve Sayın Hasan KARAL nezdinde girişimlerde bulunmuştur.

Bu teşebbüslerin sonunda sayın Rizeli bakan’a konuyla ilgili brifing verilmiştir. Sayın Başbakan’ın yurda dönmesiyle birlikte ki, dönmüştür, bugünlerde şimdiye kadar yapılan bütün inceleme, araştırma ve etütler kendilerine sunulacaktır. 

Sunulduğu anda da sayın Başbakan, yapılan etüt ve çalışmaları inceleyip yeri hakkındaki kararını verip, açıklamasını yapacaktır. 

Bu süreç bir haftamı sürer, on gün mü sürer kesin bir şey diyemiyoruz. Fakat şunu biliyoruz ki, en geç 30 Mart mahalli idareler seçimi öncesi Rize’deki seçim mitinginde müjdeyi Rizeli alacaktır. 

Hava alanı konusunu buralara taşıyan herkese, özellikle bu işin gizli mimarı Metin TOPÇU’ya teşekkür ederken, sayın Milletvekilimiz Hasan KARAL’ın samimi hayretlerini unutmadığımızı da Rize kamuoyuna açıklamayı bir borç biliyoruz. 

Rize halkı bu konuda artık çok hassaslaşmıştır. Yetkililerin bunu da dikkate alarak hareket etmeleri gerektiği kanaatindeyim!

Saygılarımla… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi