Şevki YILMAZ

Şevki YILMAZ

Millisiz Eğitime ve öğretmeyenlere tavsiyeler!

Millisiz Eğitime ve öğretmeyenlere tavsiyeler!

Kıymetli kardeşlerim malumunuz nesillerin eğitimi çok önemli. 20. Eğitim Şurası ise Aralık ayının ilk günlerinde bir araya gelecek. 24 Kasım ise Öğretmenler günü ve haftası kutlanacak.Bu münasebetle 2014 yılında kaleme aldığımız tavsiyelerimizi bir kez daha önemine binaen dikkatlerinize arz ediyoruz….

Toplumu iki sınıf ıslah veya ifsat eder! Muallimler ve ümera! Âlimler ve idareciler! Yani öğretmenler ve yöneticiler!

 Bu iki sınıfın da en iyi örneği ve önderleri Peygamberlerimizdir! Hayatımızın her safhasında olduğu gibi hem ilimde, hem de yönetimde de önderlerimiz ve başöğretmenlerimizdirler!

Toplumun manen ve madden güçlenmesini sağlayacak imanlı, ahlaklı, dürüst, dosdoğru ve adil işadamlarını, yargıçları ve siyasileri yetiştirecek bu Peygamber Varisi olan ilmiye sınıfıdır!

Ülkenin en ağır yükünü omuzlayan asker, polis, işçi, memur, esnaf ve tarım kesimini de imanlı ahlaklı ve dürüst yetiştirecek yine bu ilmiye sınıfıdır! Yani ilmiyle amil ve muhlis eğitimciler!

Asırlar boyu izzet ve onurumuzu, İslam Medeniyetimizi bizlere öğreten muallim ve müderris hocalarımızın eğitimleriyle kazanmıştık. O dönemlerde eşkıya, okuyamayan cahillerden çıkıyordu!

Şimdi, ilmiye sınıfı, çağdaşlık modasıyla yozlaşıp yobazlaşarak, ahlaki değerlerini kaybedince eşkıya okullarımızda yetişir hale geldi!

Maalesef bugün terör örgütlerinin militan yetiştirmeleri için özel okullara ve üniversitelere ihtiyaçları yok! Çünkü mevcut okullardaki materyalist eğitim ve öğretmeyenler eliyle evliya nesil yerine, eşkıya nesiller yetişmeye devam ediyor! 

Evet! Sorumsuz, nemelazımcı, vurdumduymaz ailelerle, Devirimci ve Darwinci çağdışı öğretmeyen ateist ve faşist hocaların kurbanı, beynamaz, kumarbaz, eroinman, alkolik ve ahlaki değerlerini yitirmiş zavallı bir nesil! 

Milli Eğitimin ruhuna zıt, millisiz, materyalist bir eğitim ve bazı hak ve hakikati öğretmeyen hocalar yoluyla, can, mal, namus ve ahlak eşkıyası hababam sınıfı bir nesil üretilmeye devam ediliyor!   

Askeriye ve polisiye tedbirleriyle, içinde kısas hükümlerinin olmadığı çağdışı batı ceza kanunlarıyla can, mal ve ahlak terörünün önlenemeyeceğini artık anlamalıyız!

Gezi parkında gezenlerin, Kobani bahanesiyle sokaklara dökülenlerin öncülerinin cahiller yerine bazı okul hocaları öğretmeyenlerin olduğunu asla unutmamalıyız!

Hz. Mevlana’nın “İnsan yetiştirme! İnsanı yetiştirecek insan yetiştir!” dediği gerçekten hareket ederek Yeni Türkiye’mizi yeni bir nesle emanet etmek için eğitimde milli inkılabı yapmak mecburiyetindeyiz!

Bunun için de, aynı dertleri taşıdığımız ve çözümü için canla-başla çalışan iktidarımız;

Yeni Türkiye’de, iman, hayâ, edep, ilim ve irfan sahibi yeni bir nesil yetiştirmek amacıyla başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere bütün devlet kurumları seferberlik ilan etmelidir!

Bu kurumların başına vakti ve nakdi adamlar değil, emin ve ehil olan vakfi ve hasbi adam gibi adamlar getirmeye devam etmelidir! 

Milli Eğitimde görevde olan öğretemeyenlerin öğretmen yani muallim olabilmeleri için seminerlerle eğitilmelerine acilen başlamalıdır! Bu eğitimleri, ilmiyle amil, muhlis, mürşid olan ilim ehline yaptırmalıdır.

Öğretmenlerin maddi ve ailevi birleşim problemleri acilen ve acilen çözülmelidir.

Bela ve musibetlerin bataklığı karma eğitim dayatmasına artık son vermelidir! İlkokuldan üniversite sona kadar kız ve erkek okullarının önünü açmalıdır.

Öğretmen ve öğrencilerin farz olan Cuma Namazına gelebilmeleri için en az üç saat Cuma iznini acilen ilan etmelidir!

Kur’an-ı Kerim, siyer ve ahlak dersleri göstermelik ders olmaktan çıkarılarak, zorunlu temel derse dönüştürmelidir!

Din ve ahlak ders kitapları dâhil, tüm kitaplar dinimiz İslam’ın ışığında ilmi gerçeğe göre yeniden ehil kişilere yazdırmalıdır!

Darwin teorisi gibi saçma iddialar okul kitaplarımızdan acilen çıkarılmalıdır.

Şubat tatillerinde başarılı öğretmen ve öğrencilerimizi kültürel eğitici turların yanı sıra, Umre ziyaretlerine ve Kudüs’ü Şerif’e seferler düzenleyerek götürmelidir.

Milli şuura ve manevi değerlere sahip özel okulları desteklemeyi artırarak devam etmelidir!

Bundan sonra öğretmenleri KPSS ile beraber sözlü sınavla ve sınavları bakanlıktan alıp, şehirlerde yapılacak şekilde organize edilmelidir.

Okuldan daha fazla toplumu etkileyen medyayı sıkı denetlemeli! TV ve internetlerde Allahımıza, Peygamberimize dinimize hakaret dolu ahlaksız ve hayasız yayınlara asla izin vermemelidir! İktidarımız tüm bunları yapacak yetkiye, güce ve desteğe sahiptir! Ve hiçbir mazereti de yoktur!

Unutmayalım ki; İslami hukukumuzu, harflerimizi, medeniyetimizi, tarihimizi ve tüm ahlaki değerlerimizi deviren devrimleri devirip, milli bir nesil yetiştirmeden, Yeni Türkiye ideali sadece hayallerimizde kalacaktır! Allah korusun!

Yeni eğitim ve öğretim yılı münasebetiyle iktidarımıza yaptığımız bu uyarı ve tavsiyelerimizle, vefat eden muallimlerimizi rahmetle, hayatta olanları hürmet ve muhabbetle anıyoruz. Makamları Cennet olsun.

Nebevi ve Rahmani metotla iman, ıslah, ihsan, ilim ve irfan nesli yetiştirmekte olan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize selam olsun!

Nefsimizde, Ailemizde ve Ülkemizde “İslam Sözleşmesi ”nin uygulanması, Mescid-i Aksa’mızın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle...

Selam, sevgi ve duayla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şevki YILMAZ Arşivi