Taha TOPRAK

Taha TOPRAK

Miracı Yaşamak

Miracı Yaşamak

Bu gece Miraç…
Bu gece müjde gecesi…
Bu gece bir bayram…
Bu gece huzur kapısının anahtarını elimize verdiler.
Bu gece Mekke’nin seslendiği, Kudüs’ün tanıklık ettiği ve semanın şahit olduğu bir haberin müjdesini aldığımız gece.

En büyük Melek Cebrail (a.s) , Peygamber Efendimiz (s.a.v) ‘in yanına gelerek “Kalk ya Nebi! Yolculuk var, kalk” nidasıyla Mekke’den yola çıktıkları Kudüs’te tüm Peygamberlere, Peygamber’imizin namaz kıldırdığı ve 7 kat semanın adım adım geçilerek Sidretül Münteha’ya ulaşıldığı geceyi idrak etmiş bulunuyoruz. Son evre de Cebrail’in, “Yol senindir Ya Resulallah, bana izin yok, ben yaklaşırsam nurun ateşi beni yakar” dediği o müthiş yolculuk da Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v) oradan müjdelerle dönüyor ümmetinin yanına.

Bakara Suresinin son ayetleri, Allah’a şirk koşmayan her Müslüman’ın cennete gireceğini ve hastalığımıza derman olacak en büyük ilaç: 5 vakit namaz.

Bu geceyi böyle biliyoruz. Sadece Peygamber’imizin yaşadığı bir hal olarak söylüyoruz. Bu gece bizim de miracımız aslında…

“Mü’minin miracı namazdır” Hadisi şerifi bize rehberlik ediyor. Namazdaki secde anıdır Allah’a en yakın olduğumuz an. Allah’ın huzuruna çıktığımız, yüce divana kavuştuğumuz son kademe.

Bu gece böyle muhteşem bir hediyeyi aldık. Bu hediye bizim baki hayatımızı cennete çevirecek tek çözüm.

“Miraç Kandili”

Bu gece tüm mümin kardeşlerimizle kandilleşiyoruz. Dua istiyor, dua ediyoruz. Kandil mesajlarını yayınlıyoruz. Sadece bu mu? Bu kandili yaşamaktır asıl olan. Miraca kavuşabilmektir. O makamda Cenab-ı Hak’tan her şeyi istemektir…

Ey genç kardeşim! Güzel bir gece geçirdin, kandil geceni çok güzel değerlendirdiğini tahmin ediyorum.

Sınırlı bir hayatın var. Kaç yıl diye sorarsam 70-80 belki de 90 yıl ömrümüz var diyeceksin. Nereden biliyorsun? Belki 90 yıl değil 5 dk ömrün bile yok. Belirsiz çok kısa bir hayatımızda ahretimizi (baki hayatımızı) Cennet’e çevirmek için bu gece bize gelen hediyemizi her gün yaşayalım. O hediyeyi (5 Vakit Namazı) tüm hayatımızda kullanalım.  Miracı okuyanlar değil, yaşayanlardan olalım.

Derdin varsa dua isteme… Dualar elbet yapılır ama önce Rabbi’ne sen anlat derdini. Bak Kuran-ı Kerim’de ne yazıyor: Rad Suresi 28. Ayette: “Onlar, iman eden ve kalpleri Allah'ı anmakla huzura kavuşan kimselerdir. Bilin ki kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.” Derdin varsa eğer, dermanı da var. Önce ilacı kullanalım, olmazsa dua ile yalvaranlardan olalım. Tevekkül etme sevabını da tam manada kazanmış olalım.

Yeniden tüm dostların kandilini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Taha TOPRAK Arşivi