Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Nereye Kadar ? Bu Böyle Gitmez

Nereye Kadar ? Bu Böyle Gitmez

Bazen çok konuşursunuz,karşınızdaki söylediklerinizden anlamaz.

Çaykur Rizespor için sözün ve kelimelerin anlamını kaybettiği noktalara gitmek üzereyiz.

Futbol güzel bir oyun,doğru.Ancak kazanınca güzel olan bir oyun.

Futbol güzel olduğu kadar sonuca endeksli bir oyun.

Çaykur Rizespor taraftarı ve gönülverenler için acı,ızdırap ve kabus olmaya başladı.

Çaykur Rizespor!Bursaspor maçına kötü başladı.Ancak 15.dk.dan sonra toparlandı.İlk yarı sonuna kadar sahada Bursaspora karşı mutlak bir pozisyon üstünlüğü, zenginliği kazandı.Ne varki pozisyonları gole çeviremeyince ilk yarı başladığı gibi golsüz sona erdi.

Hikmet hocanın ikinci yarıya hamle yaparak başlayacağını ve pozisyon zenginliğini gol attırarak taçlandıracağını düşünmüştüm.Ne varki ikinci yarı aynı aynı şekilde başladı.Pozisyon bulup gole çeviremediğiniz her dakika karşınızdaki rakibin direnci artıyor.Kaçan her gol pozisyonu demoralize olmayı ve konsantrasyon kayıplarını beraber getiriyor.

Bütün kaçan mutlak gol pozisyonlarından sonra Bursaspor o ana kadar seyircisi tarafından ıslıklanan Deniz YILMAZ la 2 gol buluyor.

Çaykur Rizespor’da kolay gol yeme hastalığı var.Bakın geçen hafta FB karşısında ve ondan önceki Başakşehir karşısında benzer goller yeniliyor.

Çaykur Rizespor futbol olarak kötü oynamadı.Ancak iyi oynamaktan ziyade sonuç almalı.Sonuçsuz iyi futbol hiçbir şey ifade etmez.Sadece o an hatırlanır.Sonrası unutulur.

Bir gün önce oynana Derbi müsabakası için,pozisyona girilmedi,kaleye şut atılmadı,yere yatılmadı gibi ifadeler kullanılmıştı.

Bu maçta her şey vardı.Pozisyon,şut,penaltı ve yere yatmalar.Hatta Bursaspor kalecisi Harun zemini sevmiş olmalıkısürekli kendini yerden yere attı.

Becerili forvetler olsa Bursaspor karşısında ilk yarı skor elde edilip oyun kopabilirdi.Gelişen oyun yapısı ve benzeri ifadeler yeterli değil.Sonuç getirecek ve Çaykur Rizesporu puan olarak yukarılara çıkartacak hamleler lazım.

Bir takımda atan ve tutan iyi olursa bir şekilde sonuca gidiyorsunuz.

Bursaspor,Kaleci Harun’un kurtarışları,Batalla’nın organizasyonu ve asistleriyle,Deniz Yılmaz’ın bitirici son vuruşlarıyla sonuca gittti.

Çaykur Rizespor atma işini Kweukeye bırakmış.Kweukenin başına gelen elim olaydan dolayı ondan bir şey beklemek haksızlık olabilir.Ne varki alternatifi olmalıydı ve olmalı.Tutan Diallo ise maşallah.Kaleye gelen topların gol olma oranı konusunda büyük bir hayal kırıklığı yaşatıyor.Son 3 hafta ve yenilen gol sayısı 9.

Artık bu saatten sonra fazla söze gerek yok.Çaykur Rizespor Süperligde kalmak ve taraftarıyla barışmak istiyorda önce kendi evindeki müsabakaları kazanmak zorunda. Deplasmanda son 1 yıldır maç kazanamayan bir Rizespor var.Süperligde bu kadar kötü yönetilen takım ve kadrolar varken,Çaykur Rizesporun puan cetvelinde bulunduğu konum yakışmıyor ve kahrediyor.

Hikmet KARAMAN hocanın futbol bilgisi ve çalışma yöntemlerine hiçbir şey söyleyemeyeceğim.

Ancak bu kadronun oluşturulması ve oyuna müdaheleler konusunda ciddi zafiyetler yaşanıyor.Aksi halde bu kadar sıkıntı yaşanmazdı.

Şimdi düşünme ve karar verme zamanı.

Bu takımı buralarda yukarı taşıyabilecekse destekleyelim ve sabredelim.

Yoksa!...?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi