Pınar HOLT

Pınar HOLT

Niyet Perdesi

Niyet Perdesi

Değerli Dostlarım,

İkili ilişkiler arasında bir perde vardır ki; bu perde tanışma evresinde her iki tarafında birbirine karşı olan gerçek niyetlerini gizleyebilir. Ben buna 'NİYET PERDESİ' adını verdim. Bazen yaşam bize yardım eder veya tesadüf eseri, tanışmanın başlarında bu perde aralanır, bazen ağızdan çıkan bir söz yada bir davranış bu perdeyi tamamnen ortadan kaldırır, bazen de perde o kadar kalındırki yıllar geçer ve arkasında ki niyet görülmez, görülmek istenmez yada bir türlü emin olunmaz.

Ancak şunu da unutmamak lazım: 'Hayat bir labarotuar gibidir' Labarotuarımızda ne kadar farklı olay, insan, kaos, üzüntüler, sevinçler olursa, o kadar tecrübe sahibi oluruz ve gördüklerimizden, şahit olduklarımızdan ve yahut bire bir yaşadıklarımızdan ders çıkarma imkanına sahip oluruz. Bunun karşılığında çevremize, ya bize yapılan davranışın aynısıni gösterir yada o bozuk yoldan gitmek yerine ders çıkardığımız yoldan devam eder, vicdanımızın ipine daha sıkı sarılırız.

Değerli Dostlar, hepimizin üzerinde görünmez bir tabela vardır ve orada "BENİ İYİ HİSSETTİR!" yazar. Bu tabelayi okuyabilmemiz için en iyi üniversitelerden mezun olmamıza gerek yoktur, koca koca şirketlerde koca koca kariyerlere yada para pula da gerek yoktur. Bu tabelayı okuyabilmeniz için temiz bir vicdan, sağlıkli düşünme ve iyi bir niyete ihtiyaç vardır...

Allah hepimizi niyeti iyi olanlarla karşılaştırsın!

Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Pınar HOLT Arşivi