Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Öğretmen Arkadaşlarım Neler Yapmalı ?

Öğretmen Arkadaşlarım Neler Yapmalı ?

Önceki akşam haberleri izlerken yani atamaları yapılan genç öğretmen kardeşlerimin gözyaşları beni son derece mutlu etti. Ne de olsa kutsal göreve başlamanın ve de bir iş sahibi olmanın mutluluğunu bir arada yaşadılar.

Gelelim eğitime:

Eğitim alanında yapılan en son gelişmelere göre öğretmenler kendilerini sorgulayarak şu sorulara cevap bulmalı diye düşünüyorum.

Kendimizi ve yeteneklerimizi tanıyor muyuz?

Mesleğimiz yaşam şeklimize dönüştü mü?

İşimizi severek yapıyor muyuz?

Mesleğimizde kendimizi yeterli görüyor muyuz?

Sabırlı ve hoşgörülü müyüz?

Planlı çalışıyor muyuz?

Çevremizle iyi ilişkiler içinde miyiz?

Öğrencilerimizi özellikleriyle tanıyabiliyor muyuz?

İş birliğine açık olup, daha iyi olmak için ne yapıyoruz?

Toplumda sevilen birimiyiz?

Öğrencilerimizi iyiye, başarıya teşvik ediyor muyuz?

Yaptığımız işten dolayı vicdanen rahat mıyız?

Öğrencilerimizle gereği gibi ilgileniyor muyuz?

Sevgili meslektaşlarım! Öğrencilerimiz bir gün karşımıza çıkarak bize şöyle demesinler.

Sevginizi, bilginizi ve ilginizi bizlere yeteri kadar verebildiniz mi? Öğretmenim! Ne olurdu bize gülseydiniz? Halimizi hatırımızı sorsaydınız, yanağımızı okşayıp, bizi sevdiğinizi söyleseydiniz, bize kendinizi sevdirip gönlümüzü kazansaydınız, öğüt verseydiniz de kötü insan olarak karşınıza çıkmasaydık. Niçin bunları bizden esirgediniz?

Şefkat dolu kucağınızı açıp, yüzümüze gülüp bizi mutlu etseydiniz. Ne olurdu öğretmenim! Bizimle ilgilenseniz, ismimizle hitap edip, saçlarımızı okşayıp şefkatinizi  esirgemeseydiniz.

Öğretmenlik peygamberlik mesleğidir. Bir öğretmenin ödülü yetiştirdiği öğrencileridir. Öğretmenin gönlü sevgi ile dolu, vicdanı huzurlu, mesleğiyle onurludur.

Öğretmen insanı eğitir, ona şekil, ilim ve ahlak verir. Ne mutlu o öğretmenlere ki, pırıl pırıl bir gelecek kuruyor, tertemiz bir nesil yetiştiriyor, gönülleri olgunlaştırıyor, sevgiyi, saygıyı, doğruluk ve dürüstlüğü öğretiyor ve binlerce öğrencisinden dualar alıyor.

Öğretmenlik temiz, itibarlı ve eskimeyen bir meslektir. Öğretmenlik leke götürmez. Öğretmen iyi eğitim almış, iyi bir kişilik ve karakter sahibi olmalıdır.

Sonuçta: Öğretmenlik sevgi mesleğidir. Gönlü sevgiyle dolu, öğrencilerini çok seven öğretmeni öğrencileri unutmazlar.

Öğretmen bilgiden önce sevgi ve hoşgörüyü vermelidir. Sevgi temeli üzerine kurulmayan eğitim gerçek bir eğitim değildir. Öğretmen seven ve sevgisini bilendir. Öğretmen belli bir disiplin içinde olmalıdır. Öğretmen sadece bir insen yetiştirmiyor, bir gelecek hazırlıyor, sevgiyle kurulan bir dünyada yaşamak ne kadar güzel olur değil mi?

Eğitimcilerin bir sevgi haritası olmalı ve bu haritadan yararlanarak yollarına devam etmelidir.

Tüm mesleğe yeni giren ve mesleğinde devam eden değerli öğretmen kardeşlerime başarılar dilerim. Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Orhan YAZICILAR Arşivi