Ali KÖROĞLU

Ali KÖROĞLU

Olay53'e Erişim Engelleniyor mu?

Olay53'e Erişim Engelleniyor mu?

Rize’nin en çok takip edilen internet haber sitesi www.olay53.com, 30 gündür sürdürdüğü hukuk mücadelesinde, Mayıs ayında kurulan ve teknoloji çağında 1 ay arayla adeta karınca hızıyla toplantı yapan erişim sağlayıcılar birliğinin prosedürüne takıldı. Basın tarihinin yüzkarası olabilecek bu durumun 20 bin okuyucusu olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı, memleketi Rize'de yaşanıyor olması ise ayrı bir üzüntü kaynağı...

Değerli Okuyucularımız…

Nerden nasıl başlayayım. Sistem o kadar bozuk ki!. Gözlerini kapatacak, iki kuruş reklam parası alacak ve müdürlere selam verip padişahım sen çok yaşa eyvallah deyip yoluna devam edeceksin!...Oturulan yerden bol keseden sallamak kolay.. Biz olay53 ve Köroğlu ailesi olarak doğru bildiğimiz yoldan asla vazgeçmedik vede vazgeçmeyeceğiz.. Kimseye boyun eğmeden, reklam derdimiz olmadan 6 yıldır adeta çocuk gibi büyütttüğümüz ve Rize'nin en çok tıklanan haber sitesi ünvanına sahip haber sitesi geç gelen adaletle yakın zamanda tekrar olay53.com olarak okuyucularının karşısında olacak. Aslında hayat bir tecrübe. Bu süreç bize çok şeyler öğretti ve yanımızda olan tüm dostlarımızı tanıttı..

Öncelikle bizi bir aylık süreçte olay53.net te yalnız bırakmayan adeta olay53.com faaliyetteymiş gibi sitemizi takip eden tüm okuyucularımıza teşekkür ederiz.

Peki olay53.com neden kapatıldı?

Türkiye'deki ÇAYKUR Bayilerinden 9'unun birleşerek kurdukları Çaytaş Gıda Pazarlama ve Reklam Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ÇAYTAŞ’ın) , Çaykur’la ilişkisini dile getirdiğimiz haberler gerçekçiliğinden dolayı tekzip dahi edilemezken, Çaykur’un tacir vasfını kullanarak, kanundaki eksiklikleri fırsat bilerek Çaykur tüketicinin parasını böyle buharlaştırıyor haberimize erişim yasağı konulmasıyla başlayan süreçte neler yaşandı.

Girdiğimiz haber sonrası Okuyucularımızdan gelen şikayetler doğrultusunda çaykur tüketicinin parasını böyle buharlaştırıyor haberine tıklandığında sayfa görüntülenemiyor hatası verdiği bilgisi sonrası aynı haberi tekrardan yayına verdik. Akabinde kuruçaya zam haberine ilgili haberimiz adı altında link vermemiz dolayısıyla aynı haber üç kere yayınlandığı için, haberlerimizden rahatsız olan Çaykur tarafından mahkeme kararı yargısız infaz yapılarak savunmamız alınmadan sitemiz erişime kapatıldı.

Tek taraflı yapılan ve savunmayı geçtik bilgi bile verilmeden Erişim yasağını dört saatte uygulayan adli merciler, Rize'de şehir merkezinde bulunan ve adliye ile bir kilometre mesafede bulunan irtibat büromuza 20 gün sonra yolladığı tebligatların yirmi gün önce uygulamama cezasını bizle beraber okuyucularımıza kesmesi ve Rize Sulh Ceza Mahkemesi 17.10.2014 tarih ve 2014/423 değişik iş sayılı kararı ile Erişim Sağlayıcılar Birliğinin www.olay53.com adlı internet haber sitemizi kontrol edip erişime açılması yönündeki karar verilmesine rağmen sitenin açılmaması akıllarda soru işaretleri bırakırken, görevi kötüye kullanan ve olay53.com sitemizi 15 gündür erişime açmayan Erişim Sağlayıcılar bilrliği hakkında suç duyurusunda bulunduk.

2014 yılında demokrasiden bahsedilirken, site künyemizde açık olarak ulaşabilecek tüm bilgiler yer alırken, mahkeme kararlarını mail atmak yerine yaklaşık bir ay sonradan gelen yayından kaldırma tebligatlarının cezasını okuyucularımızla bereber çekerken, erişim sağlayıcılar birliğinin erişimi açmamak için elinden geleni yapmasını manidar buluyoruz.

Erişimin yasağının kaldırılmasına rağmen, 15 gündür kararı uygulamayan ve kanundaki eksiklikler dolayısıyla 6 yıldır verdiğimiz emeği, yaklaşık bir aydır sekteye uğratan ve okuyucularımızı haber alma hakkını engelleyen, kişi ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunarak, maddi ve manevi tazminat açtık.

Bölgesel olarak bakıldığında bir milyon kişiyi ilgilendiren Çaykur’un Rize’nin can damarı olduğunu, Genel Müdür ekranlara çıkıp biz kereste fabrikası değiliz deyip çayı kötüleyerek, eline geçirdiği üç-beş çayı böbürlene böbürlene gösterirken çaykur zarar görmüyor ama, Çaykur'da yönetim zaafiyeti bulunduğunu, üreticiler arasında gerek randevulu sistemde gerek günler arasında farklı kontejan uygulaması ve bölgeler arasında ayrımcılık yaparak farklı fiyatlarda çay alınması ve Çaykurun resmi sitesinden aldığımız bilgileri kullanarak yapmış olduğumuz haberler Çaykur’un zarar gördüğünü söylemek, sorumluların yanlış yönetimle ilgili Günah Keçisi aramaktan başka bir şey değildir. Bizler yaptığımız tüm haberlerin arakasındayız. Şunu unutmamak gerekir yönetim zafiyeti bulunan, Çaykur’da Genel Müdür bügün var yarın yok ama biz ömür boyu Rize’deyiz vede Rize’de çakılacak bir çivi için mücadele ederiz.

Peki ! Çaykur haberlerinde biz ne demiştik

Çaykur Eski Genel Müdür Ekrem Yüce'nin son 3 sezonunda 2008 - 2009 - 2010 yıllarında toplamda 59 milyon tl. zarar ederken, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun 3 yıllık görev süresinde (2011, 2012 ve 2013) Çaykur'u bazı avantajlara rağmen 178 Milyon TL. zarara uğrattığı ve Genel Müdür Sütlüoğlu'nun Çaykur'u iyi yönetemediği,

Çaykur'un Türkiye'deki 9 ana çay satış bayisi (özel firmalar) tarafından kurulan ÇAYTAŞ adlı şirketin yönetim kurulu başkanlığını Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun, şirketin genel müdürlüğünü İmdat Sütlüoğlu'nun yeğeni Yavuz Sütlüoğlu, Rize Artvin Bayi yöneticiliğini İmdat Sütlüoğlu'nun bir başka yeğeni Kubilay Sütlüoğlu'nun yaptığı ve Çaykur'un Didi soğuk çay distribütörlüğü verdiği Çaytaş adlı şirkete ayrıca reklam ve hizmet faturası adı altında devasa rakamlarda ödeme yaptığı, didi soğuk çayın üretiminde esans bozukluğu dolayısıyla piyasadan toplatıldığı,

Çaykur’a ait 100. Yıl Paketleme Fabrikası’nın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne 143 Milyon TL’ye, Güneysu’daki fabrikanın Milli Eğitim Bakanlığına 10 Milyon TL’ye satışının gerçekleştirilmesine rağmen zararda azalma olmadığı,

Genel müdürlük binası içerisinde binanın ihtiyacı için 3 asansör bulunmasına rağmen genel müdür Sütlüoğlu'nun şifreli özel asansör yaptırdığı ve bu asansörün Çaykur'a maliyetinin yüksek olduğu yönünde defalarca haber yapmamız, ayrıca haberimiz sonrası sakatlar için yapıldığı söylenen asansöre sakat ve engellilerin ulaşabilmesinin imkansız olması...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
9 Yorum
Ali KÖROĞLU Arşivi