İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Ovit Yolu 97

Ovit Yolu 97

Rize’de 138 yıllık olay gerçek oldu. Yolu olmayan Tüneli Cumhurbaşkanı açacak.

1880 yılında dönemin Nafia Bakanlığı tarafından programa alınan ama gerçekleşemeyen Ovit Dağını aşma projesi Tünel yapılmasıyla gerçeğe dönüşüyor. Emeği geçen herkese Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve son Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere teşekkür ediyorum.

Tünelin delinmesi ile Hayalden gerçeğe dönen Ovit Tünelinde zorluklar tamamen aşıldı demeyi çok isterdim.

Tünelin açılmasıyla Ovit Dağındaki heyecanın bitmediğini söylemek istiyorum.

13 Mayıs 2012 de Sn. Erdoğan’ın Başbakan iken temelini attığı Ovit Tünelinde delme işlemi yaklaşık 4 yıl devam etti.

4 yıl sonunda TC. Devletinin son Başbakanı Sn. Binali Yıldırım’ın 11 Kasım 2016 da katıldığı törenle delme işlemi tamamlandı.14.300 metre uzunluğundaki Ovit Tüneli şu an Dünyada 3.Avrupanın ve Türkiye’nin en uzun çift tüplü karayolu tünelidir.

Bu kez 24 Haziran seçimi etkisiyle 13 Haziran 2018 günü Tünelin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak. Bugüne gelinen süreçteki heyecanı benim kadar kimse hissedemez.

Aynı heyecan ve aşkı İkizdere-Tünel arasındaki güzergâhın karayolunu da yaparak yaşamak istiyoruz.

Yolsuz tünelin hiçbir işe yaramayacağını hepimiz biliyoruz.

Ovit dağı yalnız tünel yapılmasıyla aşılmayacak kadar sarp ,virajlı ve hırçın bir yoldur.Mesaafesi belki uzun gelmeyebilir ama kış şartlarında İkizdere’den Tünele doğru mevcut yolda yüksek tonajlı araçların gitmesi hayalden başka bir şey değil.24 km.lik mevcut yoldan yüksek tonajlı araçlar gitmez.

Ovit Tüneli otomobil veya koyun keçi geçsin gitsin diye yapılmadı.

Ovit Yoluna tünel; arıcılar rahatlıkla İspir,Erzuruma gitsin diye yapılmadı bunu biliyoruz.

Yolsuz Ovit’e bu tünel yakışmıyor.

Son günlerde herkesin dilinde Ovit Tüneli yapıldı Hikayesi dolanıyor. Yapılan bir şeyi konuşmak kolay. Buraya ulaşan Yol yok. Yapılmayan yolu niye konuşmuyorsunuz ey siyasette aday olanlar.

Tünel çalışmasında 2016 Kasım ayında ışık görüldü şimdi yol yapımına başlanır derken bugüne kadar taş üstüne taş konulmamasını nasıl anlayalım.

Tünel yaptık diyen AKP yetkilisi hiç kimseden(Hasan Karal Vekil hariç)Ovit Tüneline ulaşması gereken ve yapılması elzem olan ,bugüne kadar çok geciken İkizdere-Sivrikaya arasındaki karayolu konusunda bir kelime duymadık. Mevcut Bakan ve Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’da dahil olmak üzere. Bu yol konusunda çıtları çıkmıyor.

Son günlerde yazdığım yazılarımın tamamında Tünel açıldı işimiz bitmedi diyorum. Yine de her defasında bu cümleyi tekrarlamakta fayda görüyorum.

Tünelin açılması yolun yapıldığı anlamına gelmesin.

Zigana’da yapılan 2.Tünelin yolları tünel bitmediği halde muhteşem yapılıyorsa RİZE-ERZURUM-MARDİN Sevgi Yolunun yolu niye yapılmıyor sormak hakkımız.

Tamamı 24 km. Olan İkizdere-Sivrikaya arasında halen kâğıt üzerindeki çalışmalardan başka bir çalışma yok.24.000 metre yol çok mu uzun.Avrupanın en uzun tüneli 6 yılda bitti ama yolda halen kazma vurulmamış.

Her şeye rağmen Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan Rize-Erzurum-Mardin sevgi yoluna sıcak baktılar. Bugüne kadar yapılan çalışmalar bunun göstergesi.

Bu yol şimdi yapılmayacaksa ne zaman yapılacak.

24 Haziran için iktidar partisi adaylarının birçok vaadi var fakat bu vaatler arasında yapımı devam eden Ovit Tüneli duble yolları hiç göremedik.

Tünel tamamlanmış yolu yoksa ağlanacak halimize gülelim.

Hatırlatma, Seçim dedim ya 2015 de İkizdere’de asılan ‘Organik Çay Fabrikası Hayırlı olsun ‘pankartını İkizdereli unutmadı. Hayırlı olmasını çok istediğimiz Fabrika gene güme gidecek gibi. Söz veren Genel Müdür istifa ettirildi. İkizdere Organik fabrikası ne durumda kimse açıklama yapamıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
İsmet KÖSOĞLU Arşivi