Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Puanlar Paylaşıldı

Puanlar Paylaşıldı

Bu maçı seyrettikten sonra hafta içi Göztepe maçındaki rotasyona ve kaybedilen puanlara üzülmemek elde değil.

İki komşu il, Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor ve Trabzonspor gol atamayarak puanları paylaştı.

Bu sonuç iki takımı da çok üzmese de çokta sevindiremedi.

Çaykur Rizespor forvette en etkili iki adamı eksik rakibi karşısında son maç hariç, son dönemlerdeki başarılı geri dörtlüsü ile maça çıktı.

Ayrıca kırmızı kart cezalısı Gökhan Akkan yerine Tarık Çetin görev aldı. Tarık hiç Gökhan'ı aratmadı. Hatta kazanılan bir puanda en çok katkı yapan bir performansı ortaya koydu.

İlk yarı rakibi kendi alanında kabul eden bir Çaykur Rizespor izledik. Akışkan oyunda rakip forvetlere pozisyon vermeyerek başarılı bir savunma örneği gösterdi. Kazanılan topların Boldrin aracılığıyla üçüncü bölgeye taşınması ve forvetlere pozisyon hazırlanması konusunda etkisiz kaldık.

İlk 3 dakikada 2 top kaybeden Boldrin maç boyunca beklenen katkıyı veremedi. Ancak 52.dakikada Baiano`ya verdiği pasla en etkili pozisyonu yakaladık. Müsait durumdaki Baiano Rizespor'un en etkili pozisyonunda topu auta attı.

Maçın son dakikasında Dokovic'in ceza alanı dışından çektiği şutun direkten dönmesi Çaykur Rizespor adına en şanssız andı.

Oyun genelde beklediğim gibi oldu. Çıkışlarda etkili olamadık. Boldrin'in top kayıplarının yanında serbest vuruşlardaki başarısızlığı beklemediğim olaylardı.

Hamleleri maçın son bölümlerinde bekliyordum. Yapılan değişiklikler sonrası beklediğim gibi oldu.

Kalecimiz Tarık Çetin, maçın en iyilerindendi. Olası bir Gökhan transferi sonrası kalemizin emin ellerde olduğunu düşünebiliriz. Defans dörtlüsü görevlerini en iyi şekilde yaptı. İsmail Köybaşı'na ayrı bir parantez açmak istiyorum. Gerek defansif aksiyonlarda, gerek ofansif çıkışlarda milli takımlarda oynadığı dönemleri hatırlattı. Orta alanda Dokoviç takıma uyum sağladı. Yasin uzun zamandır ilk kez oynamasına rağmen sırıtmadı.

Baiano güçlü kuvvetli ama etkili değil. Takımın kazandığı en etkili pozisyonu auta attı.

Takım kaptanı olarak maça çıkan Boldrin bugün beklentilerin çok altında kaldı. Çok fazla top kaybı yaptı. Kaybettiği toplarda geri gelmemesi son derece ilginç. Alternatifi olmaması veya oluşmaması handikap.

Bir parantezde Michalak'a açayım. Bülent Uygun sonrası takım oyunu, disiplini ve performansı her geçen zaman artıyor. Hamle oyuncusu ve bundan sonraki maçlarda katkısı daha fazla olacak.

Bir puan kötü sayılmaz. Ama üç puan alsa idik daha rahat olabilirdik.

Hakem Cüneyt Çakır gördüğünü çaldı. Son derece pozitif bir yönetim gösterdi.

Artık bir sonraki Antalya maçına bakacağız.

Bugünden daha iyi bir sonuç alabileceğimizi düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi