Abdulkadir İPEKOĞLU

Abdulkadir İPEKOĞLU

RİHDER'İ KUTLUYORUM

RİHDER'İ KUTLUYORUM

RİHDER'İ FIRTINA EYÜP İLE MÜCADELESİNDEN DOLAYI KUTLUYORUM

Rize İmam Hatip Lisesi mezunları derneği olarak, yüklendikleri ağır sorumluluk altında Rizemiz ve ilçelerindeki tüm İmam Hatip ortaokulları ve liselerindeki büyük sorumluluğu omuzlarında hissederek mücadele veren bu kardeşlerimize sahip çıkmak, inanın Allah rızası için farz-ı ayındır!..

Şu anda Rize imam hatip lisemiz, 1600 öğrencisi, 120 öğretmen ve idarecisiyle dev bir kuruluş halini almışken; önümüzdeki yıl bağışlayın ama bu okula öğrenci kaydetmek bu haliyle asla mümkün değildir, ya Rize imam hatip Ortaokulu!..

Hal böyle iken, Rizeli siyasilerimizin mehter marşıyla bir adım ileri, iki adım geri ilerlemeleri gerçekten canımızı sıkmıştır. Ziya Paşanın:

Ayinesi iştir kişinin lâf'a bakılmaz;

Görünür rütbe-i aklı eserinde!..

Misâli, eğitim öğretim yılı yarılanmışken halkımızın kulaklarını olumlu bir haberle çınlatmamaları karşısında bu güne kadar suskun kaldık ama yeter derken Rihder'in aktif çıkışı karşısında koltuklarımızın kabardığını ifade etmek isterim!..

Rizeli siyasilerimizin halen daha bu güzide okulun yapılmasını sürüncemede bırakmaları, hayra alâmet olmasa gerek diyor ve Rizeli bir şairin beytini onlara hatırlatmak isterim:

Rize'den Ankara'ya, gidup oturur beyler;

Her seçimden seçime, ancak şenlenur köyler;

Artuk herkes bilsun ki, pahalidur bu reyler;

Rizeme taht kuramaz, biluruk derebeyler!..

Keşanda bir kızımızın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğana ulaşmasıyla modern bir imam hatip lisesine kavuşuyor ama Cumuhurbaşkanımızın ilinde Rize İmam Hatip Lisesi binamız hizmete cevap vermiyor, halen bürokratik engellemelere tabi tutuluyorsa; birileri SEN DE Mİ BRÜTÜS diye cevap vermesi gerekir sanırım değil mi dostlarım!..

Rizelilerin feryadını Ankaraya taşımak zorunda kalan, RİHDER yöneticilerimizin bu feryadına kulak takıyanların, kulaklarının sağır kalmaması için bir an önce kollarını sıvaması dileğiyle...

RİHDER Başkanımız, genç-dinamik-arı kadar çalışkan EYÜP FIRTINA ve ekibini bıçak kemiğe dayanması ardından yaptığı bu çıkış için yürekten kutluyor, gözlerinden öpüyor, Hak mücadelesinden Rabbimden başarılar diliyorum..

Bir hak dostunun gençlere öğüdünden hareketle:

“-Sevgili gençler!..

Hakkınız olmayan hiç birşeyi istemeyin. Hakkınız olan her şeye de sahip çıkın.

Hakkınızı aramaz, hakkınıza sahip çıkmazsanız; halkınıza karşı en büyük haksızlığı yapmış olursunuz!..” Sözüne sadık kalarak bir mürşit ve mücahit ruhuyla Ankara'ya doğru yola çıkan Eyüp Fırtına ve ekibinin bu çıkışı asla unutulmayacaktır!..

İş başa düşünce, tek yapacağı köprüleri aşıp menzile varıp, en yetkili kişilere durumu rapor etmekti ve etti de tebrikler ki inşallah hayırlı haberler tez gelir!..

Bu güzide kuruluş için emeği geçen herkese yürekten minnettarız.

Abdulkadir İPEKOĞLU-Em.edb.öğretmeni  (Rize İmam Hatip Lisesi ilk mezunlarından)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Abdulkadir İPEKOĞLU Arşivi