Ali KÖROĞLU

Ali KÖROĞLU

Rize Basınında Dengeler Değişti

Rize Basınında Dengeler Değişti

Saygıdeğer okuyucularımız,

Hepinizin takip ettiği gibi ilimizde son günlerde Rize basınında değişen dengeler karşısında Olay53 haber sitemiz farklı şekilde yıpratırmak ve karalanmak istenmektedir. Bizler onların seviyesine inmeyeceğimizi belirtir, sadece bir iki satırı siz okuyucularımızdan paylaşmak istedik.

Gazeteciyim değilim farkedermi? Gazeteci ne, internet haber sitesi nedir. Amaç vatandaşı bilgilendirmek değil mi? Bizler edindiğimiz bilgileri en kısa ve doğru şekilde okuyucularımıza aktarmak için 5 yıldır geceli gündüzlü uğraşıyoruz. 

Rize'de İnternet haberciliğine farklı bir boyut getirdiğimizi kimse inkar edemez. Kendi muhabirlerimiz yanında, haber hırsızlığı yapmayarak yıllarca A.A.(Anadolu Ajansı) ve İHA (İhlas Haber Ajansına) abone olduk. Rize'de bir ilki gerçekleştirerek okuyucularımız daha fazla haber okusun diye parayla haber alıp yayınladık.. 5 yıldır verilen emek karşısında geldiğimiz nokta, çıkar gruplarının iştahını kaçırdı. Çünkü olay 53 artık Rize'nin ve Rizelilerin en çok takip ettiği, en güncel internet haber sitesi oldu. Ortak oluşum teklif edenler çamur atıp yıpratma hareketi yapmaya çalışıyor. Evelallah avuçlarını yalarlar...

Teknik ve personel açısından eksiklerimiz olabilir. Eksiklerimizi düzeltip, her geçen gün haber güncelliğimizi artırarak okuyucu sayımızı yükseltiyoruz. Sitemizde manşet haber bölümümüzün altındaki Kayan haber bölümümüz ve kategori haberlerimiz artık daha güncel...

Daha önce bizleri çok seven, sevgilerinden dolayı bize derneklerde yönetimde temsil ve bedavadan büro teklif eden insanlara sormak isterim. İsim hakkını almak için çok uğraştığınız Rize Gazeteciler Cemiyetini neden kapattınız? Neden farklı bir isim altında devam etme kararı aldınız. Siz önce temsil ettiğiniz ilin gazetecilik ünvanını layıkıyla yapın (kimi ve kimleri kastettiğimi anlayan anlar) ondan sonra bize laf atın.

Sayın gazeteci abim (samimiyet içeren bi hitap ama hak etmiyorsun) muhteşem yazında Fatura ve düğün davetiyesi satan kişi (yani bizim) kurumlar tarafindan mahkemeye verildiğimizi ve hakkımızda yasal işlem yapıldığını yazmışsın. Öncelikle Baba mesleği olan ve devam ettiğimiz matbaacılık işini ağzınıza bile almayın. O Matbaada 38 yıllık bir emek var. Bugünlere sizin havadan kazandığınız bol paralarla gelinmedi. Her bir metrekaresinde el emeği göz nuru var. 

Evet hakkımızda yasal işlem yapılmış hatta Çaykur yapmış. Ama sonucunda ne olmuş… Mahkeme davayı reddetmiş. Senin bilmediğin Adalet yerini bulmuş.. Açılan 10 bin lira tazminata rağmen kimseye boyun eğmeyip dim dik ayakta durduk. Allah’tan siz arabuluculuk görevi bile üstlenmiştiniz ama biz istememiştik...

Aslında Gazeteci insan diye geçinenlere söyleyecek çok sözüm varki hangi birini yazayım.  Hangisinin seviyesizliğine ineyim. Ama onlar hepsini çok iyi biliyor gerisi hikaye. Karalama ve çamur atma onların işi. Kimse bilgimizi ölçmeye çalışmasın. Onlara diyecek başka sözüm yok bildikleri yolda devam etsinler. Allah Çaykur ve Belediyeden razı olsun. Bize insanları tanıttığı için...

Son söz olarak; Seçim yaklaşıyor ve her önüne gelen site kurmaya devam ediyor. Her yıl onlarca site açıp kapanıyor. Önemli olan bu yolda devamlılığı sürdürmek. Biz bu yolda devam eden tüm meslektaşarımıza başarılar dilerken, sitemizden alınan tüm haberlere kaynak belirtilmesini rica ediyoruz. 

Ne diyelim Gazeteci haberini yapıp servis etsin. Herkes işini yapsın. Biz internet haberciliği yapıyoruz...

Saygılarımla

Ali Köroğlu/ Olay53 Genel Yayın Yönetmeni

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
29 Yorum
Ali KÖROĞLU Arşivi