Ali KÖROĞLU

Ali KÖROĞLU

Rize Belediye Parkı...

Rize Belediye Parkı...

Ah Belediye Parkı. Ne günleri vardı. Havuzlu, ve de havuzunda balıkları vardı. Tabii insanlarımız onları avlayana kadar. Tam olarak yılını hatırlamıyorum ama bir zamanlar Belediye parkının içinde havuz, havuzun içinde de balıklar vardı. Ama bilinçsiz insanlarımız sayesinde balıklar gitti. EN kolay Çözüm ise havuzu toprakla kapatmak oldu.

Tabii ne olduysa ondan sonra oldu. Belediye parkı cezalandırılırcasına kaderine terk edildi. Yıllarca kimse dokunmaya cesaret edemediğinden mi yoksa önemsenmediğinden midir bilinmez şehrin göbeğinde ıssız bir ada gibi durdu.

Rizelilerin yıllarca buluşma noktası haline getirdiği ve yıllar sonra eskimiş olması nedeniyle artık vatandaşların uğramadığı ve kaderine terkedilen Rize Belediye parkı, yeniden projelendirilerek daha modern bir şekilde vatandaşın hizmetine sunuldu.

Tabii bu aradan parkın adı da Belediye Meclisi kararı ile “Tuzcuoğlu Memişağa Parkı” olarak değiştirildiğini de hatırlatalım.

Ne yalan söyleyeyim şehir merkezinde parkomat ve de kaldırımlar yapılırken yaşanan ağaç katliamının belediye parkında yaşanacağı endişesini yaşıyordum. Ama düzenlemelerin ardından yanıldığımı anladım. Projede emeği geçenlere bir Rizeli olarak teşekkür ederim.

Çocuk oyun parkı, Su Fiskiyeleri, Rize denince akla gelebilecek (Atmaca, Çay, Kemençe ) gibi simge haline gelmiş öğelerin üzerinde bulunduğu 7 metrelik ışıklı heykel, oturma alanları ve ağaçlar şehrin merkezine ayrı bir hava kattığını söyleyebiliriz.

Önceki gün parkın içinden geçerken oyun parkında daha faaliyete gireli 1 ay olmamasına rağmen konulan atlı oyuncakların kafalarının kırıldığını farkettim. Üzüldüm inşallah bu kırılmaların devamı gelmez...

Bu arada güzel yapılan bir oyun parkında tuvaleti gelen çocuğu ailesi ne yapacak (havuza mı getircek bilinmez ama) keşke bu detaylar da düşünürseydi...Acaba Şehrin göbeğinde yapılan park ve oturma yerine eskiden ilimizde çok gördüğümüz estetik şadırvanlardan vede ihtiyaç giderici wc koyulamaz mıydı. Ve de Modern yaşamla beraber belediye parkında iki üç ayakkabı boyayıcılarına ufak bir yer verilemez miydi. Kapalı alanda biraz daha ufaltılamazmıydı. Ne diyelim yetkililerin bir bildiği vardır herhalde diyerekten yeni parkın ilimize değer katması temennisiyle kafa dinleyici bir yer olmasını dilerim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum
Ali KÖROĞLU Arşivi