Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

RİZE TRAFİĞİNDEKİ KEŞMEKEŞ!

RİZE TRAFİĞİNDEKİ KEŞMEKEŞ!

                Rize’deki trafiğin ne durumda olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Şoför olmamız gerekmiyor, yayaların bile bu keşmekeşi görmemesi mümkün değil!!!

                Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Rize’deki bu trafik kaosunu, araba çokluğuna bağlamak, işi savsaklamaktır. Hangi vilayette araba az ki… Her yerde her gün onlarca yüzlerce araç trafiğe çıkıyor ve çıkmaya devam edecektir.

                Sanmıyorum ya, farz edelim ki Rize’de trafiğe daha çok araç ekleniyor! Tedbir almak konumunda olan kişiler, bu gerekçeyi öne sürüp işi yavaşlatmaya hakları yoktur. Ne yapacak? Tedbir alıp trafiği rahatlatacak! Bu kadar açık!

                İmkânsız diye bir şey yoktur. Bence Rize’deki trafiğin bu derece keşmekeş haline gelmesinin en önemli nedeni, sahil yolunun adeta Rize’ye yapışmasıdır. Şimdi bu projeyi çizen yol mühendisini bulup, hesap sormanın da zamanı değildir. Fakat sorulsa da fena olmaz hani! Çünkü, eski sahil yolunu hatırlayanlar bilirler, yeni yol yapılırken yaya kaldırımları bile daralttılar. Düşünebiliyor musunuz, yeni yol yapıyorsunuz, eski yoldan daha şehre yakın geçiyor. Zaten şehrin başka nefes alacak sahası yok, arada boşluk olmayınca da şehir trafiği haliyle sıkışıyor. Dağa doğru zaten açılamazsınız.

                Fakat her şeyin bir çaresi olduğu gibi, tabiî ki bunun da çaresi vardır. Bu bağlamda en sıkışık güzergah Menderes Bulvarıdır. Ne yapılabilir diye düşünüyorum da, acil bir tedbir olarak şehirden tıp fakültesine kadar en az bir veya iki üst geçiş ile Menderes Bulvarı duble yola bağlanabilir.

Ayrıca Ticaret Borsa’sının önündeki Tıp Fakültesine giriş sapağını Menderes Bulvarı’na katıp, biraz daha ilerden üst geçit ile Hastahane yoluna bağlanabilir.

Ben yol mühendisi falan olmama rağmen bu kadar düşündüysem, işin ehli ne yapamaz ki… Yeter ki, iyi niyetli olarak bir masa başına oturup, bu işi düzeltip yoluna koyana kadar kalkılmasın!

Güney çevre yolunun bitmesi, haliyle zaman alacak. O zamana kadar doğal olarak yeni araçlar trafiğe çıkacak. Yani şunu demek istiyorum, şimdiden tedbir alınmaz ise, Güney Çevre Yolu bitince bile, beklenen rahatlama olmayacaktır.

                Görmüyor muyuz ki, gün geçmiyor ki başka şehirlerde yeni bir tedbir, yeni bir yol veyahut yeni bir alt veya üst geçit yapılmasın! Zaman çok hızlandı, gerisinde kalmayalım!

                Saygılarımla!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi