İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Rize'de Aday Kim Olur?

Rize'de Aday Kim Olur?

31 Mart 2019 Yerel seçimi için koltuklara oturmak isteyen aday adayları ortaya çıkmaya başladı.

Rize merkez Belediyesi için kesin olmamakla birlikte bazı isimler var olduğu kesin.

Az çok seçimlerle ilgilendiğim için şunu rahatlıkla söylemek isterim. Aday kim olursa olsun hangi partiden olursa olsun Rize’yi Rizeliyi yakından bilmeli.

Rize’yi bilmeyen seçilse dahi başarılı olamaz.

Rizeliyi tanımayan arkasında iktidar bile olsa yarını değil gününü idare eder.

İktidar partisi AKP hazırladığı takvime göre 12 Kasım Pazartesi günü aday adaylığı müracaatlarını alacak. Alınacak müracaatların hangi aşamadan geçeceği konusunda bilgi sahibi değilim ama ne olursa olsun son söz Ankara’dan söylenecek.

Onun bunun adamı diye listelerde yer bulunur ama Ankara’nın evet demesi önemli.

Kamuoyunda AKP için aday aday isimleri var. Mevcut Başkanların adaylık müracaatları olmuyor. Bundan dolayı Reşat Kasap Hoca konusunda diyecek bir şey olamaz, Partisinin Genel Merkezi yaptığı yapamadığı hizmetleri teraziye koyarak bir karar verecektir.

Kasap Başkan için beceriksiz soğuk insan diyecek dostlar bulunur ama hırsızdı yolsuzluk yaptı diyecek kimse bilmiyorum. Hakkında şaibe bırakmayan başkan olarak anılabilir.

Başkan adayı olarak eski Vekil Hasan Karal, Yılmaz Katmer isimleri de ön planda.

Yılmaz Katmer ömrünü Rize’de geçiren bir isim. Belediyede bulunmuş Belediyeyi biliyor, partisinde aktif görevler almış siyaseti de biliyor. Aday olmaması için sebep görülmüyor. Bir artısı insanlara da tepeden bakmıyor.

Bir diğer adı geçen Hasan Karal Vekilimiz; Rize’ye Belediye Başkanı olması gereken bir isim.

Siyasete AKP doğuşuyla başlayan Hasan Karal siyasetin kademelerinde İl Başkanı ve Milletvekili olarak önemli konulara imza atmış birisidir. Hasan Karal’ın Ovit Tüneli konusunda hangi mücadele ve çalışmalar verdiğini bir gazeteci olarak yakından biliyorum.

Hasan Karal Rize’nin dört bir köşesini yakından bilen bir isimdir. Bazı seçilmişlerin isimlerini bilmediği hiç gitmediği köylerimiz varken Hasan Karal Rize’nin 350 köyünün ismini tek tek sayacak kadar geniş hafızaya sahip. Hangi köyün ne ihtiyacı olduğunu yakından bilecek kadar bilgi sahibidir. Rize’de doğmuş büyümüş hizmet yapmıştır. Telefonunun 24 saat açık olduğunu herkes yakından bilir.

Kenan Bıyık önceki yıllarda aday olmuş güzel bir insan. Eğitimciliği yanında Trabzon’da bulunduğu yıllarda Rizelilerin hamisi idi. Trabzon’da başı sıkışanın cebi dara düşenin ilk müracaat ettiği Kenan Bıyık olurdu.

Bakırcı Başkanın 2.kez çok az bir farkla Belediye Başkanı seçildiği dönemde bazı yöresel oyların Bakırcı lehine ayartıldığını cümle âlem unutmadı.

Kenan Bıyık’ın yardımseverliğine kadirşinaslığına Rizeliler vefa borcumuz var diyor.

Muhalefet oyları bölünmediği takdirde aday olacak Kenan Bıyık büyük bir potansiyele sahip, sandıktan ne çıkar bilinmez ama Bıyık unutulmayacak kadar önemli bir isim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
İsmet KÖSOĞLU Arşivi