Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Rize'de Trafik Azaba Döndü!

Rize'de Trafik Azaba Döndü!

Çile de değil, artık azap!

Geçen gün vilayetten Kültür Sitesine arabayla 25 dakikada geldim. Bu güzergâhı yaya kullansak her halde 10 dakika sürer.

Bu güne kadar bu güzergâh ile ilgili en az 4-5 yazı yazmışımdır. Hiç kimse çıkıp, ne “doğru söylüyorsun bu konuya el atalım” dedi, ne de “hayır yanlışsın oraya müdahale etmeye gerek yok” dedi. Burası nasıl bir il ise anlayamadım!

Yapmayın etmeyin beyler! Bir iki tane alt geçit veya üst geçit yaptıramıyor musunuz?

Buranın nasıl düzeltileceğini, ne ben ne yetki makamındaki kişiler bilir! Bu sektörün mütehassısları bilir. Çağırırsın iki tane yol mühendisi veya şehir planlamacısı, artık kim işi biliyorsa işin olurunu o söyler!

Bu sıkıntılar, sadece Rize’de olmuyor ki! Sahil Yolunda her zaman bu tür aksaklıklar çıkıyor! Yetkili kişiler gelip, etüt filan yapıp çareyi ortaya koyuyorlar!

Sayın yetkililer, bu işin bekletilecek yanı yok!

İşte, Salarha Tüneli’nin bağlantı yolu yapılırken buraları da düzenleyeceğiz demeyin! Bunu bağımsız düşünelim ve işin aciliyetini idrak edelim.

Valisinden Belediye Başkanına, STK Başkanlarından Milletvekillerine varıncaya kadar her bir kişi bu işkenceyi adeta her gün yaşıyor.

Bu sıkıntıyı gidermek kimin işi? Tabii ki yetkili kişilere diyoruz. Daha doğrusu “bu benim işimdir” diyecek kişi ve kişiler aranıyor.

Açık söyleyeyim, hiç kimse suçu bir başkasına atmasın! Her bir yetkili ve makam sahibi bundan sorumludur.

Acaba, daha nasıl anlatsak diye düşünüyorum da, başka bir şey aklıma gelmiyor.

Burası Sayın Cumhurbaşkanının ilidir! Bunu iltimas edilsin anlamında söylemiyorum. Şimdiye kadar çoktan yapılması gereken bir işin, yapılmadığının anlamsızlığını anlatmak için o hatırlatmayı yaptım!

Eş değer vilayetlere göre buraya biraz fazla yapılsa da yadırganmaz ya, o da ayrı bir mesele! Kaldı ki, bence ilimizde yapılması gerekenler bile yapılmıyor! Şahsen böyle düşünüyorum! Bugünkü teknolojik imkânlara göre, yapılamayacak ve düzeltilemeyecek iş yoktur.

Bu bahsettiğimiz güzergâhta sorun yok diyebilen bir Allah’ın kulu çıkar mı Rize’de? Çıkmaz!

O halde, Rize halkını bu çileden, bu işkenceden, bu azaptan kurtarın!

Gerçi sadece orası değil, fakat bu güzergâh kangren olmak üzere… Daha ne diyelim…

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
44 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi