Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Rize'nin yolu...

Rize'nin yolu...

Ç.Rizespor Avusturya kampını tamamlayıp Türkiye'ye döndü. Yeşil-Mavililer Erzurum'dan sonra Avusturya' da da iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Rizespor Avusturya' da güçlü takımlarla hazırlık maçları oynadı. Alınan sonuçlar önemli değil. Teknik direktör Mehmet Özdilek oynanan tüm hazırlık maçlarında her iki yarıda da sahaya farklı 11'ler sürdü. Deneyimli teknik adamın amacı böylesine önemli test maçlarında tüm oyuncularını görmekti. Yeşil-Mavili takım hazırlık maçlarında mücadele olarak iyi not aldığını söyleyebilirim. Özellikle defans ve orta sahada başarılıydı. Bana göre tek eksik forvette.

Zaten teknik direktör Mehmet Özdilek'ın takımında göze çarpan eksiklikler nelerdir derseniz, şunları söyleyebiliriz. Öncelikle hücum bölgesine takviye şart. Bu konuda ciddi çalışmalar olduğunu biliyoruz. Yani iyi mücadele edeceksin ama gol atamadıktan sonra hiç bir anlamı yok. Elbette Kweuke'nin sakatlığı bunda önemli etken oldu. Forvete yapılacak takviye ile bu sorun giderilir.

Yeni transferlerden Giray Kaçar, takıma çabuk uyum sağladı. Hazırlık maçlarında başarılıydı. İlk transfer olan Murat Duruer vasatın altına düşmedi.

Maçlara ve antrenmanlara baktığımız zaman Ç.Rizespor'un iyi not aldığını söyleyebiliriz. Yeşil-Mavililer geçen seneye oranla daha iyi bir takım profili çizdi. 

Süper Lig'in başlamasına kısa bir süre kaldı. Öncelikle forvete ve orta sahaya gerekli takviyeler yapılırsa Ç.Rizespor geçtiğimiz sezon yaşadığı sıkıntıları yaşamaz. Taraftarını mutlu edecek başarılı sonuçlara imza atar.

Mehmet Özdilek'in sürekli söylediği gibi "Bir kere biz öyle bir takım olmalıyız ki artık her gelen takım için Rize zor deplasman, buradan zor çıkarız" algısını yaratmak. Bunu da yaratmaya başladık. Tüm bunlarla birlikte şehirle bütünleşmek. Özdilek ve yardımcıları sıcak ve sosyal insanlar. Şehirle bütünleşmeyi ve iletişimi iyi sağlayacaklardır. Taraftarda görevini yapıp tribünleri artık doldurmak zorundadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi