Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Rizespor Torku Konyayı Uyuttu

Rizespor Torku Konyayı Uyuttu

Her takımın bir kurtarıcısı varsa Rizespor’unda LUALUA’sı var.’’Allah nazardan saklasın’’.Son haftalarda kendi sahasında kazanmayı unutan;ancak bunu deplasmanlarda telafi etmeyi başaran Rizespor,bu defa Torku Konyaspor’a patlayıp bir anlamda da şeytanın bacağını kırmış oldu.

İşte Rizespor’un son birkaç haftadan bu yana gösterdiği performans hırs ve kazanma azminin en büyük sebebi futbolun gereği olan ruh yoğunluğu geri gelince puanlarda sahada gözükmeye başladı.

Gelelim maça:Rizespor oyuna durgun başladı.Rakip sanki daha etkili görünümü verdi.Ancak oyunun 33.dak.sında sakatlanan Kweuke’nin yerine Lualua dahil oldu.Bu dakikadan sonra oyunun şekli değişti.Yaptığı asistle ilk golümüz geldi.1-0

İkinci yarı Lualua bi kendisi bi defa daha da  asist yaparak durumu 3-0 a  getirdi.Şüphesiz ki Lualua’nın bu takıma katkısı çok büyük.Zaten Torku Konyaspor Teknik direktörü Mesut Bakkal’da bunu teyit etti.Bakkal maç sonrası ‘’Lualua’nın çok farklı bir oyuncu olduğunu,usta oyuncular için söylenebilecek bir şey olmadığını söyledi.’’

Sonuç olarak:Rizespor Süper ligde kalma mücadelesinde çok önemli bir konuma geldi.İnşallah bir aksilik olmazsa kalan 4 maçtan 7 puan alacak gücü görüyorum.

Sıralamada 36 puanla 12 sıraya yükselen Rizespor Ligin 8.sırasında yer alan Gençlerbirliği  arasında 5 puan var.Kapanmayacak puan değil elbette.

Rizespor’un 28.Haftada sahasında karşılaştığı Karabükspor maçını 6375 biletli seyirci izlemişti.Passolig kart uygulaması ile birlikte bu hafta karşılaşmayı 2219 taraftar izledi.Passolig kartlarının satıldığı gişelerde uzun kuyruklar oluşurken çok sayıda taraftar da kart alamadığı için maça gidemedi.Önümüzde kendi sahamızda iki önemli maçımız var.Taraftar şimdiden önlemini alsın hatırlatmasını da yapmış olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Orhan YAZICILAR Arşivi