Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Rize'yi Kasaba Olmaktan Çıkaracağız

Rize'yi Kasaba Olmaktan Çıkaracağız

Hani Allah söyletmiş derler ya, aynen öyle! Fakat peşinen söyleyeyim ki, Sayın Başkanı bu harika tespit ve cesaretinden dolayı kutlarım!

Kim ister Rize’mizin kasaba olmasını? Fakat görünen köyde kılavuz istemez!

Biz Rize’mizi düşündüğümüz için bazı gerçekleri şimdiye kadar dillendirdik!

Bazı çevreler ilk başlarda şüphe ile baktılar bizlere… Yani muhalefet olsun diye mi söylüyor bunları …

Fakat neden sonra anladılar ki, bu acı gerçekleri ne muhalefet olsun diye, ne kimseyi incitmek için söylemişim!

Bugüne kadar, yani Sayın Belediye Başkanı’mızın bu beyanatına kadar belki bazılarının zihninde yine de bir şüphe kalmış olabilirdi!

Şahsen saygı ile karşılıyordum, bundan sonra da yine saygı ile karşılayacağım! Yeter ki, Rize için eleştirileyim!

Fakat Başkanın bu beyanatı, daha doğrusu acı gerçeği dile getirmesi, şahsen beni o kadar rahatlattı ki… Bence Rize halkını da rahatlatması lazım! Çünkü, bir dönüm noktası gibi…

Bu konuda haklı olmak da istemezdim! Keşke Rize’miz hak ettiği yerde olsaydı da ben haksız çıksaydım!

Fakat maalesef durum bu merkezde…

Şimdi gelelim Başkan’ın beyanatını yorumlamaya!

Artık biraz daha sesli konuşalım!

Baştan söyleyeyim ki, kimseler özellikle partililer Sayın Başkan’a kızmasınlar! Bilakis bu beyanatı için tebrik etsinler! Ve bu beyanatının sebeplerini kendilerinden sorsunlar! Bu beyanat, bence bir birikimdir! Hastalığı teşhis etmeden nasıl tedavi edeceğiz?

Sonra bu tür beyanatlar, siyasilerimizin elini, daha çok yatırım almak için kuvvetlendirir!

“Ağlamayana meme vermezler” diye güzel bir sözümüz vardır. Sıkıntımız yokken ağlamıyoruz ki, ağlayacak durumdayız da onun için ağlıyoruz! Niye gizli ağlayalım ki?

Eksiklerimizi ve aksayan yönlerimizi siyasi iktidara kim veya kimler ulaştıracak? Bizler maalesef var olan eksiklerimizi bile dillendirmek istemiyoruz gibi bir halimiz var!

Bu durumu anlamak mümkün değil!

Rize’mizi ziyaret eden herhangi bir Bakan’a, şehrimizin eksik ve aksayan yönlerini anlatmak, göstermek gerekmez mi? Adeta göstermek istemiyoruz gibiyiz! Şayet bu tespit doğru ise, bunun açıklaması yapılmalıdır!

Eğri oturup doğru konuşalım 14-15 senedir tek başına bir iktidar ile yönetiliyor memleketimiz! Rize’miz ile siyasi iktidarın ne derece birbirine yakın düştüğünü söylemeye gerek var mı?

Eksiklerimizi tekrar tekrar sayıp dökmeye gerek var mı?

Bu eksikleri öğrenmek isteyenler, bana değil de Sayın Belediye Başkanımıza sorsalar iyi yaparlar! Çünkü eksiğimiz, hatta ciddi eksiklerimiz olmasaydı, o beyanatı Sayın Başkan vermezdi.

Daha fazla ileri gitmeden Sayın Başkan’ın Rize için adeta kırılma noktası mahiyetindeki malum beyanatı ile sözlerimi bitiriyorum. “RİZE’Yİ KASABA OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ”

Yetkililer inşallah bu tespitin üzerine gider ve altını doldururlar! Yanlış bir tespit ise, zaten Başkanı hesaba çekerler!

Fakat en kötüsü de bu beyanatı duymazlıktan gelmektir!

Saygılarımla…      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
13 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi