Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Rotasyon Şart !

Rotasyon Şart !

İLK YARI SONU KÖTÜ OLDU

18 Takımın olduğu bir ligde 16.hafta sonunda devre arası  gibi araya giriyoruz.

Çaykur Rizespor 16 maçta 13 puan alarak ilk yarıyı hayal kırıklığıyla kapattı.Geçen yıl 24 puanla kapattığını ve zar zor ligde kalmayı başardığını unutmamak lazım.Bu da demek oluyorki bu takımın 2.yarı işi zor.

Futbol skor oyunudur.Çaykur Rizespor genel anlamda iyi futbol oynar gözüküyor.Ancak iyi futbol karın doyurmuyor.Ligde bırakmıyor.Galip gelip puan alacaksın. Sonuç alacaksın.

Osmanlıspor karşısında diri ve istekli bir Çaykur Rizespor vardı.Ne varki final pasları ve son vuruşlardaki beceriksizlikler skor yapmayı engelledi.Önce Orhan ve sonraki Obaobana’daki sakatlık değişimleri hamle gücünü azalttı.Haksız verilen penaltıyı gole çeviremeyince oyunu berabere tutma içgüdüsü ve bana göre yanlış oyuncu değişimi bu sonucu getirdi.

Savunma en önde başlamalı ve başlar.Siz orta alandan oyuncu çıkartıp savunmaya  adam alırsanız ister istemez geriye yaslanıp rakibi beklemeye başlarsınız.Sonuç fiyasko.

Rizesporda kaleci güven vermiyor.Kesinlikle koordinasyon eksikliği var.Ofsayt  gerekçesiyle verilmeyen goldeki hatasını ve devamı hataları kesinlikle arkadaşlarını tereddütte bırakıyor.

Savunmada Orhan’ın sakatlığı sonrası devrişme Mehmet AKYÜZ’le savunma yapmaya çalışılıyor.

Takımın gol yükü tamamen Kweukeye yüklenmiş.İyi marke edilirse veya kötü gününde olursa vah Rizesporun haline.Oğulcan Çağlayan genç ve gelecek vadediyor.Ancak babası kulüp başkanı olsa bu kadar tahammül bile edilmez.

Bu takımı geçen sezondan beri çalıştıran ve yöneten Hikmet KARAMAN!

Bütün iyiniyet ve çalışmalarına rağmen sonuç ve puanlar ortada.İyiniyet ve iyi futboldan ziyade sonuç ve puanlar lazım.Şu anda maalesef sonuçlar ve puanlar istenilen düzeyde değil.

Başarıda nasıl övgü ve alkış hakediliyorsa,başarısızlıkta’da eleştiri ve yergi olacaktır.Hikmet KARAMAN başarısızdır.Gereğini yapmalıdır.Kendisinin daha fazla yıpranmaması lazım.Şu anki pozisyon kesinlikle bir kan uyuşmazlığı vardır.

 Rotasyon ve kan değişimi Rizespor için hayırlı ve gereklidir.

Yeni yılın ve sezonun 2.yarısının önce ülkemize ve milletimize huzur ve barış getirmesini diliyorum.

Birlik ve beraberlikten ayrılmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi