Ali KÖROĞLU

Ali KÖROĞLU

Sağlık, Psikoloji ve Çaresizlik!

Sağlık, Psikoloji ve Çaresizlik!

Hastanelerde yaşanan sıkıntıları bilmeyen yoktur. Kimi zaman doktor, kimi zaman hasta haklıdır. Ama her şekilde sakin olmak gerekir...Rize'de yaşayıp da sorun yaşamayan yoktur. Her ne kadar doğup büyüdüğümüz ilde bazı olaylar gözümüze normal gelsede fıkraları aratmayacak derecede...

2 hafta önce başımdan geçen bir olayı satırlara dökmek istedim. Özel Rize Tıp Merkezi Göz Polikliniğine bir akrabamı getirdim. Gözlerinde karıncalamalar ve Görme Kaybı yaşıyordu. Doktor Zeki bey, gözün arkasının bakılması ve Gözde kaynaklanan görme zayıflığının araştırılmasını, kendilerinde Göz filmi çekecek makine olmadığı için Recep Tayyip Erdoğan Araştırma Hastanesine Prof. Dr.Mustafa Durmuş'a sevketti.

Muayene sonunda Gözünde görme zayıflığı olduğu ortaya çıktı. Tabi bu olay meğer doğuştan gelen bir olaymış ve Göz Tansiyonundan kaynaklanmaktaymış. (Film sonucunda edindiğimiz bilgilerden)..

Araştırma Hastanesine gittik. Ne olduysa ondan sonra oldu. Hasta olarak gittiğimiz hastanede suçlu olmamak için kendimi zor tutuyordum. Çünkü 1 haftalık çebelleştiğimiz hastanede akrabama teshiş bile koyulamadı. Adeta 2.sınıf az kalır, nasıl bir vasıfa bile koyulduğumuzu anlamadık....

Göz muayenesine gidenler bilir. Her hasta barkod aldıktan sonra Göz tansiyonu ve standart ölçüm yaptırır. Ölçüm yapıldı muayene için sıramız geldi Karşımıza asistan çıktı. Küçümsemiyorum ama bir asistan nasıl olurda göz tansiyonunu anlamaz veya gözden kaçırır. Göz Tansiyonu kağıdına baktı, muayenenin ardından damla ve 20 dakika bekledikten sonra tekrar muayene etti. Birşey bulamadı. Göz Filmi için çekim yaptırttı. Filmlerde temiz çıktı. Hocasının bakması için bekledik. Öğle vaktine doğru doktor gelip baktığında noroloji'ye sevketti.

Noroloji'de Beyine Emg ve Mr(Emar) çekimleri için 5-6 gün süre verdi. Çekilen filmlerin ardından Noröloji Doktoru'da filmlerde birşey bulamadı Psikoloji ye sevketti. Ardından Psikoloji doktoru da psikolojimizi bozup yolladı. (Niye bana geldiniz diye şaşırıp kaldı.Tabii bu arada anlamadıkları şeyleri hep psikoloji diye başlarından savıyorlar diyerek adeta meslektaşlarına serzenişte bulundu).

Açıkcası hastanede şaşkına döndük. Hastaneden sonuçsuz çıkmamak için mücadele ettik ama sonuç almak için muhatap bulamadık. Son kez Göz Doktoruna gittik. Sağolsun doktorda gözden yana sorun olmadığını sorunun yine psikolojik olduğunu söyledi. Bize güzelce kapıyı gösterdi. İçimden geçenleri yazmaya kalksam birde davalardan uğraşmayayım. Neyse Helal olsun diyorum ve de tebrik ediyorum.

Araştırma Hastanesinde çekilen filmlerle birlikte tekrar Rize Tıp Merkezi'ne gittik. Bakılan muayenenin ardından Göz Tansiyonunun yüksek olduğu ve Göz Tansiyonu için damla kullanılması gerektiği ortaya çıktı.

Hasta bu şekilde eve gitse göz tansiyonundan gözleri kör olsa bu ihmalin sorumlusu kim olacaktı. Merak ediyorum doğrusu....

Allah kimseye şifasız bırakmasın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Ali KÖROĞLU Arşivi