Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Sahil Yolunda Işık Göründü (!)

Sahil Yolunda Işık Göründü (!)

Zannetmeyin ki, sahil yolu ışıklandırılacak... Bu ışık başka ışık!

Rize ilinin SAHİL GEÇİŞİ hakkında birçok sözler söylendi, yazılar yazıldı. Bence Rize’nin sıkıntılarının çoğunun temelinde “RİZE SAHİL GEÇİŞİ” yatmaktadır!

Devlet tesis yapmak için yer arıyor, yer yok. Millet yatırım yapmak için yer arıyor, yer yok. İl merkezinde trafik sıkışıyor, müsebbibi RİZE SAHİL YOLU…

BÜTÜN BU VE BUNA BENZER BİRÇOK HASTALIKLARA ŞİFA OLACAK OLAN, O YOLUN DENİZ TARAFINA ALINMASIDIR…

Komşu vilayetleri ve hatta ilçelerini bile düşünürsek, “SAHİL YOLU” nun, denizin açığından gittiği yerlerde nice tesisler yapılmış, AVM’ler kurulmuş! Yani şehir adeta nefes almış!

Rize’deki bu kaosu gören bölgemizin akil insanları, duruma el atmış görünüyor!

Eski Milletvekillerimizden Abdulkadir KART’ın Rize basınına verdiği beyanattan, Sayın BAŞBAKAN’ın da “RİZE SAHİL YOLU” ile bizzat ilgilendiğini öğreniyoruz. Karayolları Genel Müdürü’nün konuyla bizzat ilgilendiğini zaten biliyoruz.

Fizibilete çalışmalarının başladığını yetkili ağızlardan öğrendik. Gerçekten çok sevindik.

Rize için acil ihtiyaçlar listesinde birinci değil ise en az ikinci sırada yer alacağı inancındayız.

LİMAN ile ENGİNDERE arası çok çok uzun bir mesafe değil. Nice böyle dolgular yapılıyor! Bu iki noktanın birleşmesi transit geçişi rahatlattığı gibi Rize’yi nefes aldıracak, şehir trafiğini rahatlatacak, bölgeye tesis kazandırmak için imkân sağlayacaktır. Ve bunların yanında başta turizm olmak üzere bölgeye birçok katkısı olacaktır.

Rize’nin adeta iki yakasını (LİMAN ve ENGİNDERE) bir araya getirecek olan bu projenin takibini, başta siyasiler ve Rize’deki tüm kuruluşlar yapacak, biz de inşallah işin üzerinde olacağız.

Rize halkı konuyu gündemde tutup konuşabildikleri ölçüde yapımı kolaylaşacaktır. İşi birbirimize havale etmeyelim. Herkes üzerine düşen görevin hakkını vermelidir.

Dinimizin prensiplerinden olan, “TEVEKKÜL” ü iyi bir şekilde özümsememiz önem arz etmektedir.

Yani kısacası, biz halk olarak elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bu tür işlerin mutfağı halktır, millettir…

Şuna emin olalım ki, halk davasına sahip çıktığı sürece önünde hiçbir engel duramaz. Bu engel ne olursa olsun, kim olursa olsun!

Yine tekrar edelim ki, kızıp darılmadan ve sükûnetle derdimizi ve meramımızı anlatmalıyız…

“Bir kere azmettin mi, Allah’a dayan” ilahi fermanını rehber edinmeliyiz…

Bizlere düşen azmetmek, sonucu yaratacak olan Cenab-ı Hak’tır. Şurası kesin ki, Allah kendi işini hiçbir zaman aksatmaz! Bizler şayet işimize sarılır ve hakkını verirsek, Allah muhakkak ve muhakkak hakkımızı verir.

İsteğimiz yerine gelmiyorsa, eksikliğin nereden kaynaklandığını iyi anlayalım…

Her şeyin dizgini O’nun elinde, her şeyin anahtarı O’nun yanında değil mi?

Bu kadarda vaaz yeter!

Onun için diyoruz ki, bu “RİZE SAHİL YOLU” geçişi işini herkes kameti miktarınca takip etmelidir! Çünkü bu geçiş, Rize şehrinin insanlarını çok rahatlatacak olan sevaplı bir iştir!

Allah, emeği geçenlerden ve geçecek olanlardan

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi