İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Seçimde İbre Kimden Yana

Seçimde İbre Kimden Yana

24 Haziran seçimi hakkında yazacağım yazı için satırlarıma başlarken bir dostumun telefonuyla ara verdim. Uzaklardan arayan dostum Bayburtlu. Bayburtlu dostum bir süre önce Rize’de dolaşırken abi bizim Bayburt’un tek Vekili var ama sizden çok daha fazla hizmet aldı demez mi.

Bayburt nere Rize nere demeyin.

Cumhurbaşkanı var, Meclis Başkanı var, Bakanı var derken bu siyasi ağırlığa göre Rize’ye hizmet gelmemiş derken Bayburtlu dostuma hak verdim. Oysa Bayburt’un tek Vekili var oda Hükümette Maliye Bakanı olarak görev yapıyor.

Bu seçimde 2 ayrı sandıkta OY kullanacağız.

Sandıkların birinde Devlet Başkanı için diğer sandıkta yenilenecek olan Meclise yeni Milletvekili seçmek için oy kullanacağız.

Kanunlaşan sisteme göre seçilecek Milletvekilleri bundan sonra Bakan olamayacak. Tabir yerindeyse düz vekil olarak Mecliste parmak kaldır parmak indir görevini yerine getirecekler, oysa her Milletvekilinin hayaline Bakan olmak vardı.

Yurt genelinde sandıktan ne çıkar bilemeyiz.16 yıldır iktidarda olan AKP Hükümetleri sıkışmış ki çok ani bir kararla erken seçime doğru yol aldı. Oysa gayet iyi hatırlıyoruz Genel Başkan Erdoğan her fırsatta seçimler zamanında yapılacak erken seçim yok taahhüdünde bulunmuştu.

İbre kimden yana derken elbette iktidarın şansı bir adım önde olur.

Önde olmak kamuoyunu yönlendirme, medya hâkimiyeti ve ekranlarda her gün yer alma önemli bir etkileşim konusudur.

İktidar olan muktedir olmak zorundadır. İktidar olanın şikâyet etme hakkı olmamalı . Zira Mecliste önemli bir koltuk fazlalığı ve tek başına güçlü iktidar olan Hükümetin ağlayıp sızlamaya hakkı yoktur.

Her şeye rağmen dış politika ve ekonomi iyi yönetilmiyor. Türkiye’de son aylarda dış güçlerin etkisi olduğu iddiasıyla Altın, döviz ve akaryakıt fiyatının sürekli yükselmesi halkımızı sıkboğaz etmekte. Tarım Bakanının hanımı eti 29 TL’den alıyormuş diye yaptığı açıklaması hiç inandırıcı değil biz Rize’de o fiyatın neredeyse iki katı et görüyoruz.

Bakmayın vatandaşın sesini çıkarmadığına.

Ekonomik olarak insanımız çok zor durumdadır. Maaşla çalışanla ücreti sabit olan emekliler ay sonunu değil ortasını zor getiriyor.

İbrenin adaylardan dolayı değil Cumhurbaşkanı etkisiyle Rize’de 3-0 olması büyük ihtimal.

İktidar Rize’de yaptığı temayül yoklamasını hiçe sayarak Ankara’dan siz bunları seçin talimatıyla gönderdiği listede Rizelinin istediği yalnızca Muhammet Avcı var. Samimi söylüyorum Rize’de halkın istediği tek aday Muhammet Avcı. Eski Bakan Hayati Yazıcının hiç hesapta olmadan gönderilmesi, Bakan Osman Aşkın Bak’ın son Spor Bakanı olarak ayakları yere hiç basmaması Rize’nin sorunlarına nasıl çare olur zaman gösterecek.

AKP de Hasan Karal ve Rahmi Metin’in aday gösterilmemesi Rize için kayıptır. Önümüzdeki süreçte şayet gösterilen isimler seçilirse kim kime rahat ulaşacak göreceğiz.

24 Hazirana sayılı günler kalmışken ana Muhalefet adaylarında beklenilen adaylar ortada mı sorusu olumlu cevap bulamaz.

CHP İl yönetiminde bir şeyler olmuş ki İl Başkanı Mesut Rakıcı bu sıkışık süreçte istifa etmiş. İl Başkansız seçime girmek kolay olmasa gerek.1.sıra adayı Av. Remzi Kazmaz HES mücadelesine karşı Derelerin Kardeşliği etkinlikleriyle daha çok tanınıyor.

İYİ Partide ilk etapta aday olduğu açıklanan kurucu İl Başkan Nusret Karaca’nın ekarte edilerek yerine Ankara’dan aday gösterilmesi etik olmadı. Neticesini 24 Haziran akşamı göreceğiz.

AKP nin yan kuruluşu haline gelen MHP de mevcut İl Başkanı Serkan Birben’in adaylığı ne kadar karşılık bulacak sandıkta ortaya çıkacak.

Rize’ye Rizeliye kim sahip çıkarsa Rizelinin iyi ve kötü gününde kim yanında olursa sandıktan o çıkar ben bunu biliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
İsmet KÖSOĞLU Arşivi