Resul KURT

Resul KURT

Son Baskı

Son Baskı

Yaklaşık 15 yıldır yazarı ve bir parçası olmaktan büyük gurur duyduğum gazeteniz STAR son baskısını yaptı. Bu 15 yılda hem ülkemizde ve hem de Dünya’da çok şey değişti. O gün doğmuş olan çocuklar bugün artık genç bireyler olarak toplumun en bilişimci kesimini oluşturuyor.

Yeni iletişim teknolojilerindeki gelişmeler geleneksel gazeteciliğin yerini anında haberciliği sağlayan internet gazeteciliğine bırakmaya doğru gidiyor. İnternet gazeteciliği, gazetelerin elektronik ortamda yayın yapmasıdır.

Basılı gazete alanların sayısının düştüğü, genç nüfusun basılı gazete okumadığı gözler önünde. Gazeteyi ele alıp, onun kokusunu duyarak okumanın keyfi hiç bir yerde yoktur diyenler de maalesef giderek azalıyor. Uzun süredir geleneksel gazeteciliğin yerini internet gazeteciliği mi alacak konusu tartışılıyordu. Görünün o ki, milyonluk tirajların yerini artık milyonluk tıklamalar alacak.

İletişim aracı olan internet kullanımının yaygınlık kazanmasının sonuçlarından en çok etkilenen alanlardan biri de gazetecilik olmuştur. İnternet gazeteciliği hızla gelişiyor. Habercilikte zamana karşı yarışı her daim internet haberciliği kazanıyor.

Her an ve her ortamda haber hazırlama ve okura güncel haberleri ve köşe yazılarını ulaştırmaya imkan sağlaması bakımından internet basını gazetecilikte önemli bir kırılma noktası oldu. Genç nüfusun interneti etkin kullanması, internet gazetesi okuma alışkanlığı oluşturmuştur.

İletişim aracı olan internet iletişim konusunda sağladığı imkânlar ve getirdiği kolaylıklar ile gazetecilikte kısa sürede önemli bir araç haline gelmiş, gazeteciliğe yeni bir boyut getirmiştir.

İnternet gazeteciliği ile beraber haber okuma pratiği bilgisayar, tablet ve telefon ekranına taşınmıştır. Elektronik ortamda yayınlanan gazeteler, hızla yaygınlaşan ve gelişen internet alt yapısıyla birlikte herkesin ve her kesimin rahatlıkla ulaşabilmesi nedeniyle basılı gazetelerden çok daha fazla okunmaktadır.

Ayrıca sosyal medya kullanımının artmasıyla sosyal medya hesaplarından internet gazetelerinin hesaplarını takip ederek kişilerin anında haber alma, gazetelerin ise haberlerini geniş kitlelere ulaştırması sağlanmıştır.

İnternet gazeteciliği geleneksel gazeteciliğe göre haberi gün içinde güncelleyebilerek çok daha hızlı iletmekle beraber haberin doğru güvenilir iletilmesini de sağlamaktadır.

İnternet gazeteciliğinin en önemli özelliği de geri beslemeye olanak tanımasıdır.

Bu özelliği, internet gazeteciliğinin etkileşimli bir ortamda okurları ile karşılıklı etkileşim halinde olmasını ve okuyucu yorumlarını dikkate alarak internet gazetesinin eksik yönlerini gidermesini sağlamaktadır.

İnternet gazeteciliğinin teknolojinin sağladığı imkânlarla yaygın kullanımı, genç nüfus, internet kullanım alışkanlığı gibi konular nedeniyle internet gazeteciliği, geleneksel gazetecilik karşısında günümüzde olduğu gibi gelecekte de önemli üstünlükler elde edecektir.

Basılı gazetede olmayan okurla yorumlar ve sosyal medya üzerinden kurulan yakın ilişkilere, görüşlerini ve eleştirilerini dile getirmeye fırsat vermektedir.

Artık gazeteniz STAR son baskısını yapıyor. Bu tarihi baskıda ben de son yazımı paylaşıyorum. Yazılarımız ve haberlerimiz sadece internet ortamında yayınlanacak. Bulunduğunuz her yerden, tablet, telefon ve bilgisayardan tek tıkla ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri, günlük köşe yazılarını anında okuyabileceksiniz. Üstelik önemli günlerde yazı gününü beklemeye gerek kalmadan güncel yazıları da okuyabileceksiniz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Resul KURT Arşivi