Ahmet ALTAN

Ahmet ALTAN

Uludere ve 12 Eylül

Uludere ve 12 Eylül

Ocak geçti, şubat geçti, mart geçti.

Ses yok.

Nihayet dün ordu, Uludere ile ilgili bir açıklama yaptı.

Uydur kaydır bir açıklama, bizim eskiden beri bildiğimiz “ordu malı” gerçeği gizleme çabası.

Askerî Şûra’da en baştaki koltuğa oturmak “sistemi” değiştirmeye yetmiyor, sadece o koltuğa oturanı da “sistemin” suç ortağı yapıyor.

Genelkurmay’ın söylediğine göre “sınırötesi operasyonların kurallarına” uygun olarak öldürülmüş köylüler.

Bu nasıl bir “kural” Allah aşkına?

Sen sınırdan çıkışını izleyeceksin, mal alacağı yere kadar gidişini izleyeceksin, mallarını yüklemesini izleyeceksin sonra da dönüş yolunda uçaklarınla bombalayıp 34 köylüyü paramparça edeceksin.

Sonra da kalkıp, “kurallara uygun öldürdük” diyeceksin.

Sizin “kurallarınız”, yıllardır aynı yoldan gidip gelen, gidip geldikleri başta oradaki askerî birlikler olmak üzere bütün devlet katmanları tarafından bilinen kaçakçıları canınız istediğinde bombalamak mı?

Kurallarınız, suçsuz sivilleri öldürüp sonra da hesap vermemek mi?

Sınır kapılarını açmayan sizsiniz, insanları kaçakçılığa mahkûm eden sizsiniz, kaçakçılık yaptıklarını bildiğiniz insanları bir akşam öldüren sizsiniz, bunun hesabını vermeye yanaşmayan sizsiniz, bir de bütün bunlara “kurallara uygun” diye kılıf bulmaya çalışan sizsiniz.

“Askerî vesayet” döneminde yapılan Genelkurmay açıklamalarından ne farkı var bunun?

“Borudan”, “kâğıt parçasından” ne farkı var?

Uludere katliamının suçlularının açıklanmaması, bu ülkede “askerî vesayetin” devam ettiğini ve bu“vesayetin” şimdi Başbakan’la iktidarı da teslim aldığı kuşkusunu güçlendirir.

AKP iktidarı, askerî vesayeti bitireceğim diye diye gidip o vesayete teslim olmuş gözüküyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Ahmet ALTAN Arşivi

Zor

11 Kasım 2012 Pazar 18:14