Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Umutlar Başka Bahara

Umutlar Başka Bahara

Gençlerbirliği maçı sadece 3 puan değil,sonraki haftalar içinde umutların tazelendiği bir virajdı.Bu anlamı taşımasına rağmen sahadaki Çaykur Rizespor golu yiyene kadar bunun gerektirdiği enerjiyi ve sertliği göstermedi.

Çaykur Rizespor sezon başından beri belli bir oyun şablonu ve disiplini içinde oynamaya çalışıyor.Ne var ki bazen bu şablonun dışına çıkmak ve farklılıklar yapmak gerekiyor.Gençlerbirliği maçı bunlardan biri idi.Gençlerbirliği takımı büyük takımlara karşı oynadığı sert ve dirençli futbolun aksine yumuşak bir futbol sergiledi.Hatta gole kadar net bir pozisyon bulamadı.

Hikmet KARAMAN buradan bile rakibe pozisyon verilmediğini söyleyebilir.Böyle rakiplere karşı da galip gelemiyorsan acı gerçekle yüzleşmek durumunda kalacaksın.

Artık teknik, taktik, kadro mühendisliği ve benzeri konuları konuşma zamanı geçti.

Görülen bir gerçek var ki Çaykur Rizespor kadrosu süperlig yarışını kaldırabilecek güçte değil.Ne kadar iyi niyet ve çalışma olursa olsun maalesef gerçek bu.Sahada mücadele edenler mücadele ediyor veya ediyor gibi gösteriyor.YETMİYOR.Dışardan bakıldığında bu bariz bir şekilde görülüyor.

Bu görüntünün sorumluları başta teknik kadro ve buna müsaade eden yönetimdir.

Atılan gol sonrası Gençlerbirliği takımı oyunu kendi alanında kabul etmeye başladı.Burdan sonra Çaykur Rizespor takımı maçın başında yapması gereken baskıyı yapmaya başladı.Beraberlik golu fırsatınıda yakaladı.Ancak rakip kaleci bu anda devreye girdi.Bu sezon başından beri Çaykur Rizesporun pek alışık olmadığı bir durumdu.Hiç bir maçta Kaleci takıma o güveni vermedi.Ekstra bir puan kazandıramadı.

Artık iş sadece Çaykur Rizespora kalmış değil.Bundan sonraki süreçlerde futbol mucizelerine kalmış gibi görülüyor.

Nedeni kendi sahanda rahat galibiyet alamıyorsun!Deplasmanda galip gelemiyorsun.Artık seyirci teknik kadroya inanmıyor.

Sezon ortası yapılması gereken ROTASYON en kısa zamanda yapılmalı.Sezonun bitimine 9 hafta var.Artık kalan 9 haftaya rakip takımların isimlerine ve ligdeki durumlarına bakmadan içerde ve dışarda her maçı kazanma arzusu içerisinde olan bir durum yaratmak.

Kalan 9 hafta kazanılabilecek 18 puan bu takımı ligde bırakabilir.

Zor ama imkansız değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi