Adnan ÖKSÜZ

Adnan ÖKSÜZ

Üşüyenler…

Üşüyenler…

Hava soğuk mu soğuk… İstanbul’a henüz tam soğuklar gelmedi ama gece dışarı çıkanınız varsa ve üzerinizde kalın bir giysi yoksa üşüyorsunuz. Hatta titriyorsunuz… O soğuk havalarda… Gecenin bir vakti ellerinde yardım paketleri, o sokak, cadde senin, bu park benim dolaşan… Nerede bir kimsesiz, yoksul, evsiz, sokakta yatan varsa o garibanlara sıcak çorba dağıtan o gençler…

O gençler şimdi de nerede soğuktan tir tir titreyen bir gariban, kimsesiz varsa gece üşümesinler diye uyku kiti dağıtmaya başladılar. Uyku kiti dediğim, uyku tulumu, mat ve çantadan oluşan bir set. Hepimizi duygulandıran, farklı düşüncelere sevk eden, “Komşunuz açken tok yatan bizden değildir.”, “Dünyanın bir köşesinde bir kardeşinizin ayağına diken batsa, dünyanın diğer noktasında bunun acısını hissetmelisiniz…” düsturunu hatırlatan işte o yardım ekibi… Bu yardım ekibinin başındaki isim, Muhammed Safa Ocak… Saadet Partisi Fatih İlçe Gençlik Kolları başkanı.

Öncesinde de bu köşeye birkaç kez misafir oldu.

Muhammed Safa Ocak’la konuştum. Bakın neler anlattı:
* “Önceki yıllarda yaptığımız çalışmalara ilave olarak “Uyku Kiti” adını verdiğimiz koruyucu mat, uyku tulumu ve taşıma çantasından oluşan seti evsizlere dağıtmaya başladık.”
* “Uyku kitinin yanında mont, kazak, pantolon ve bot gibi kışlık kıyafetler ve sağlık sorunu yaşayan evsiz insanların ilaç ihtiyaçları gibi temel insani ihtiyaçlarını da temin ederek ulaştırıyoruz.”
* “23 Ekim 2020’de kışın yaklaşması nedeniyle çalışmalarımıza yeniden başladık. Evsiz insanlara gidip konuşuyoruz. İhtiyaçlarını, kıyafet bedenleri, ayakkabı numaraları gibi bilgileri not alıyoruz.”
* “24 Kasım 2020 tarihi itibarıyla 284 evsiz insanı tespit ettik, ihtiyaçlarını not ettik. 94 tanesine uyku kiti, 151 tanesine kıyafet, ilaç veya iş bulup il dışına gitmek isteyenlere bilet temin edip teslim ettik.”
* “Şu an yeni 200 uyku kiti hazırlıyoruz, ayrıca kıyafet ve bot da temin ediyoruz. Yakında listemizdeki tüm insanlara eksiksiz ihtiyaçlarını ulaştıracağız inşallah. Tabii kış henüz yeni başlıyor. Mart ayına kadar aktif olarak çalışmamıza devam edeceğiz.”

* “Biz elbette sadece Allah (cc) rızası için tüm bunları yapıyoruz. Bir oy kaygısı, siyasi çıkar kaygısı gütmeden yapıyoruz bu yardımları. Söylenenler karşısında da eziliyor, mahcup oluyoruz.”
* “Diğer bir yandan da insanlar gece çok geç saatlerde dahi olsa arayarak veya mesaj göndererek, şurada evsiz gördüm, üzerinde mont olmayan birini gördüm, bir şey yapabilir misiniz diye soruyorlar. Biz de saat kaç olursa olsun, bildirilen insanlar Fatih’te ise ulaşmaya ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”
* “İnsanlarımızın ne kadar iyiliksever ve duyarlı olduğunu yakinen görüyoruz bu çalışma ile. Çoğu kere, “Keşke toplum olarak aynı hassasiyeti adil bir düzenin kurulması için göstersek de insanlar böyle muhtaç hale gelmese!” diye düşünmeden de edemiyoruz.”

* “Tüm bu faaliyetlerimizin yanında olan Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanımız, işadamı Muzaffer Serenli’ye şükranlarımızı iletiyor, teşekkür ediyoruz…”
Bunları ifade etti, Muhammed Safa Ocak…

PEŞİNEN HABER VEREYİM

Biliyorum, bu yazıdan sonra Türkiye’nin hatta dünyanın birçok noktasından hayırseverler beni arayıp şunu soracaklar; “Adnan Bey, acaba sordunuz mu, bir uyku kiti kaç para?”
Sorulacağını bildiğim için aynı soruyu ben de Saadet Partisi Fatih Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Safa Ocak’a yönelttim; uyku tulumu, mat ve çantadan oluşan bir uyku kiti 175 TL. Peşinen haber vereyim istedim…

DİĞER SİYASİ PARTİLER DE AZICIK KIPIRDASA!

Diğer siyasi partilerin gençlik kolları da bu kadar çalışsa, böylesi bir duyarlılıkta olsa memlekette muhtaç, evsiz kalmaz...
Mesela İstanbul Fatih ilçesini baz alsak...
Fatih’te belli başlı, bilinen siyasi partilerin ilçe teşkilatları var.
* Diyelim ki 19 yıldan bu yana iktidar olan AKP Fatih İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları, Saadet Partisi kadar gayret gösterse... Ki arkalarında hükümet var, büyük imkânlar var… Hükümetin desteği var…
* Diyelim ki iktidar olan AKP’nin Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin Fatih İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, Saadet Partisi kadar gayret gösterse... Ki MHP bu konjonktürde yönetime talep ettiklerini benimsetebiliyor…
* Diyelim ki son seçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimini kazanan CHP Fatih İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, Saadet Partisi kadar gayret gösterse... Ki ellerinde imkânlar da vardır…
* Diyelim ki İYİ Parti Fatih İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, Saadet Partisi kadar gayret gösterse...
* Diyelim ki Büyük Birlik Partisi Fatih İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, Alperenler, Saadet Partisi kadar gayret gösterse...
* Diyelim ki diğer siyasi partilerin Fatih İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, Saadet Partisi kadar gayret gösterse...
Ve bunun memleket sathında yaygınlaştığını düşünün!
Söyler misiniz, memlekette aç, biilaç kişi kalır mı?

İYİLİK BULAŞICIDIR…

Tam da yazımı bitirmiştim ki, bir haber dikkatimi çekti; “İstanbul’da koronavirüse karşı alınan yeni tedbirler ile birlikte saat 20.00’de sokağa çıkma yasağı başladı. Yasağın ardından onlarca evsiz Saraçhane’deki köprü altında yan yana uyumaya çalıştı. Sosyal medyada yayılan bu görüntülerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, harekete geçti ve evsiz vatandaşları otellere yerleştirdi.” Bu yeterli mi? Değil elbette! Sadece İstanbul’da 10 bin evsiz var. Türkiye çapında 100 bin evsiz…
Şunu söylemek isterim; emin olunuz ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu sınırlı örnek tutumunun altında Muhammed Safa Ocak ve arkadaşlarının büyük katkısı ve etkisi var; “Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu (karşılığını) görür. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu (karşılığını) görür.” (Zilzal Sûresi, 7-8)
Son söz; unutmayalım, iyilik bulaşıcıdır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Adnan ÖKSÜZ Arşivi