Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Utanç Günü

Utanç Günü

8 Mayıs  Pazar günü anneler günü idi.

Başta evlatlarını bu vatan uğruna toprağa veren şehid anneleri  olmak üzere bütün annelerimizin  anneler gününü kutluyorum. Annelerimiz biz evlatlar için en kıymetli ve kutsal varlıklardır.

Böyle bir gün Çaykur Rizespor için bir hezimet ve utanç günü olarak tarihe kazındı 6-0

Trabzonspor altıda bıraktı.İsterse artırabilirdi. Rizesporun bir gol atmasını isteyip plakayı kazımak istemiş olabilir.(61) Şaka gibi ama gerçek.

Esasında böyle bir sonuç sonrası  ne yazı yazmak, ne de böyle bir maçı konuşmak içimden gelmiyor.

Ancak! Değinelim.

Sahada futbol oynamaya çalışan ve kendini kanıtlamaya çalışan bir takımla,ligi kafaca bitirmiş,bitsede gitsek diyen bir ekibin mücadelesi vardı.Çaykur Rizespor ikinci yarının başından itibaren mental olarak farklılık yaşıyor.

Hikmet hoca,yılın başında takım kurgusu ve kadrosunu oluştururken kendi tercihleri konusunda transferler yaptı.Yapılan transferler takıma yeterince katkı sağlamadı.

İlk yarı sonunda devre arası için transfer yapmadı.Yapmamasıyla ilgili bir sürü konuştu.Ben hala ne demek istediğini anlayabilmiş değilim.

Maç öncesi ve sonrası hikmet hocayı dikkatle izliyorum,dinliyorum.Şuna kanaat getirdim.Çaykur RİZESPORUN bu halde olmasının en önemli faktörü Hikmet KARAMAN’dır. Yine filozofik bir laf yapıştırmış.

Netice,8 Mayıs 2016 tarihi Çaykur Rizespor için kara bir tarih olarak hafızalarda kalacak.Kalan 2 hafta için bu sonucun etkileri nasıl olacak hep beraber görülecek.

Önümüzdeki hafta kendi sahasında Gaziantepsporla hayati bir  bir maça çıkacak.Bu maçı alırsa süperliğe kalmayı garanti edecek. Aksi  halde son hafta dananın kuyruğu kopacak.

Çaykur Rizespor takımı yıllardır taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışıyor.Dün maçı seyrederken orta alanda 2 metre önündeki arkadaşına pası veremeyen topu kaptırınca gol yememize neden olan futbolcuyu görünce afalladım.Böyle futbolcu için yurtdışından transfere  gerek yok. Kendi yöremizden yetişmiş ve yetirştirilmiş futbolcularda o işi pekala yapabilir. Ben uzun yıllardır altyapıdan yetişip A takımda oynayan bir futbolcumuzu göremedim.

Şimdi,bütün kızgınlık,öfke ve eleştiriyi bir tarafa bırakarak önümüzdeki hafta maça odaklanmalı.Lig hayırlısıyla bitince her kes eteğindeki taşları döker. Eleştirileri (Hakaret ve küfür olmamak kaydı ile )yapar.

Birkaç cümlede Trabzonspor için karalamak lazım.

Öncelikle Trabzonsporu tebrik ediyorum.Ligin ilk yarısında da Rizede 3-0 kaybettikleri maçta da güzel futbol oynamışlardı.O gün kaleci Itandje hayatının maçını oynamıştı. Hakemin iyi süzemediği pozisyonları ilave etmek gerekirdi. Yıllardır kötü yönetilen ve harcanan milyonlarca para. Başarı için çok uzaklara gitmeye gerek yok.Alt yapıdan yetişen yetenekli genç futbolcularla deneyim ve tecrübeli futbolcuları harmanlamak başarı için gerekenlerin başında gelebilir.

Tabi şehrin baskı ve desteği konusunda dengeyi iyi oluşturmak kaydı ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi