Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Uzatmanın Uzatması

Uzatmanın Uzatması

Hafta başından beri Sumudica Alanya'ya kazanmak için gideceklerini ve oyun planlarını buna göre yaptıklarını söylemişti.

Aslında görsel anlamda bizim açımızdan sıkıcı ve sıkıntılı bir futbol gibi gözüksede planlar istenilen şekilde devam ediyordu. 5'li bir defans kurgusu, önlerinde 3'lü orta alan ve forvette Skoda-Soderlund ikilisi.

Geçmişte benzer bir maçı oynayıp farklı kaybetmiştik. Bugünse daha disiplinli ve hata yapmamaya özen gösteren bir dikkatle oynanıyordu. Alanyaspor sürekli top çevirerek boş alan bulmaya çalışan ve sürekli atak yapan bir takım. Atakları etkisiz hale getirip hızlı çıkışlarda pozisyonlar üretip gol peşinde koşacaktık. Esas plan 2.devre veya oyunun son bölümlerindeki hamlelere bırakılmıştı.

Orta alanın rakip sahasında kazandığımız serbest vuruş sonrası Melnjak'ın ortasında Talbi çok iyi yükselerek takımımızı 1-0 öne geçirdi. Alanyaspor beklemediği anda yenik duruma düşünce telaş başladı. Golden 5 dakika sonra kalecinin elinden Skoda'nın önüne düşen pozisyon maçın kırılma anlarından biriydi. Skoda iyi vursa 2-0 olabilir Alanyaspor'un fişi çekilebilirdi.

Olmayınca dönen topta Emir Dilaver'ìn kontrolsüz girişine hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.1-1.İlk yarı bu sonuçla bitti.

2.yarıya,Donsah ve Michalak hamleleriyle başladık. Açıkçası Alanyaspor baskısını bekliyorduk. Michalak'ın hızı, Donsah'ın enerjisi takıma olumlu bir hava getirmişti. Donsah'ın kafayla gönderdiği pasla Michalak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Daha müsait durumdaki Boldrin'e verse 2-1 öner geçebilir, maçı alabilecek duruma geçerdik. Ne yazık ki kaleye vurmayı tercih etti. Topu auta attı.

Artık maçın sonlarına geliyorduk. Önce Samudio, sonrasında Fabricio hamlesiyle maçı almayı en azından 1 puan almayı hedefliyorduk. Oyuna giren oyuncular yeterli katkıyı skor anlamında sağlamadı.

Hakem 4 dakika uzatma gösterdi. Uzatmanın 6.dakika içerisinde 2.kez tekrarlanan ve bence aut olan pozisyonda, cezalanı içindeki karambolde Mustafa Pektemek golüyle Alanyaspor maçı 2-1 kazandı.

Sezon başından beri oynadığı futbol ve sportmenliğiyle herkesin beğenisini kazanmış Alanyaspor, bu maçta resmen yaygara kopardı, yangın yaptı. Hakem Mete Kalkavan, bütün taktir haklarını Alanyaspor lehine kullandı. Uzatmaları da uzatarak maçı kaybetmemize neden oldu.

Sonuca bağlı kimse hocaya suç bulmasın. Eldeki kadro ve rakibin oyun planına göre yapılması gereken her şeyi yaptı.

Yine dikkatsizlik. Emir'in penaltıyı yaptırması, yenilen 2.golde Melnjak kalecinin yanında ofsaytı bozuyor, Skoda'nın kötü vuruşu ve Michalak'ın bencilliği.

Burada sezon başında beri formsuz olup, takıma gerekli katkıyı yapamayan futbolcuları yazmak gerekebilir. Ancak sezonu bu futbolcularla tamamlayacağız. Sumudica'nın gerekli müdahaleyi yaparak hataların minimum seviyesine düşeceğini ve yükselişe geçeceğimizi ümit ediyorum.

Tabi maçları tek tek değerlendirmek gerekiyor. Bu maçta sarı kart cezalısı duruma düşen Emir Dilaver ve yedek kulübesinde sarıkart gören Boldrin.

21 takımlı ve 4 takımın bir alt lige düşeceği sezonda 45 puana ulaşmak gerekiyor. Puan durumunda aşağıdaki takımları kesinlikle yenmek şartıyla kendi sahamızdaki maçları kazanmak şart.

Bu bilinçle ve destekle önümüze bakalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi