Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Vira Bismillah

Vira Bismillah

Öncelikle, 2020 başından itibaren bütün dünyayı etkileyen Pandemi süreci.

Son dönemlerde küresel ısınma dolayısıyle ülkemizi etkileyen kuraklık, iki haftayı aşkın süredir ciğerlerimizi yakan orman yangınları ve son bir haftadır aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sel ve heyelan faciası.

Bütün bunlarda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ,yaralananlara, tedavi görenlere sağlıklar diliyorum. Allah beterinden korusun.

Birey olarak üzerimize düşeni yapmalı, doğaya ve çevreye sahip çıkmalıyız.

Ülkemizde bir yılı aşkın  süredir seyirciden yoksun olarak oynanan futbol müsabakaları sonrası yeni sezonun ilk maçı.

Geçen yılın şampiyonu Beşiktaş karsısında, yenilenmiş Çaykur Rizespor.

Kim bilir, ilk maçın geçen yılın şampiyonu karsısında oynanması bazen bir şans olarak düşünülebilir. Ancak 3-0 gibi net skorla yenilgi, kaleye isabetli şut atılamaması düşündürücü ve üzücü.

Evet takım henüz hazır değil. Takım olma yolunda bayağı eksikler var. Defans kurgusu tamamen yenilenmiş. Orta göbekteki stoperler, Selim Ay, Holmen uyumlu değil. Sol bek pozisyonunda görev yapan Cumalı Sertel, genç ve diri gözüktü. Ancak defansif aksiyonlar, pozisyon bilgisi zayıf. Biano sağ kanat savunucusu uyumlu değil.

Orta alan ve forvet arasında henüz uyum gözükmedi. Takıma yeni katılan Alper Potuk ve Ronaldo Mendez, takıma katkı verebilecek gözüktü. Forvet pozisyonundaki Remy çok istekli gözükmesine rağmen beklediği ve istediği pozisyonlara giremedi.

Çaykur Rizespor'un yıllardır eksik olan önemli bir oyun lideri, oyun aklına ihtiyacı var. Takıma yeni katılan ve sakatlığı dolayısıyle oynamayan Gökhan Gönül, bu konuda eksikliği giderebilir.

Bizde ilk elin günahı olmaz diye bir tabir kullanılır. Geçen yılın şampiyonu karşısında ilk maçın oynanması, kaybedilmesi kabul edilebilir. Takım yeni ve genç. Alışma ve uyum süreci zaman alabilir. Ancak eksikleri görmek ve bir an önce eksikleri giderip takım olmak önemli.

Bizler seyrederken, saha içinde oynayıp, pozisyonları seyeredenlere tanık olduk. Bunların ortadan kalkması, takım olmanın gereğidir. Bülent Uygun hocanın bunları ortadan kaldırması zaruridir. Sadece oyuncu transferi üzerinden bakarsak yanlış yaparız.

Bugünkü mücadele sonunda ,hücum bölgesi için acil takviye, orta alanda oyuna iki yönlü katkı yapacak kalitede oyuncu  şart. Defans oyumu, takım savunması için olmazsa olmaz.

Kadroya dahil edilen genç futbolculara güvenebilmeliyiz .Sakatlanıp çıkan Remy yerine, orta alandan forvet yaratmak, kenarda görev bekleyen genç oyuncuya güvenilmediği izlenimi yaratabilir.

Önümüzdeki hafta, Karagümrük mücadelesi var. Taraftarın gereken ilgiyi göstereceği, tedbirlere uyarak takıma her türlü katkı vereceği düşüncesindeyim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi