Ceyhun KALENDER

Ceyhun KALENDER

Yalan Sandığa Sığmaz!

Yalan Sandığa Sığmaz!

Yetkili olduğunu iddia eden sendika, 2012’de yapılan İlksan İlçe Temsilciliği Seçimlerinde sandıkta yenilince şok yaşamıştı.

“Allah Allah! Bu nasıl oldu? Sayıca üstünüz ama galiba bizim üyeler de bize oy vermedi.” düşüncesi İlksan seçimlerini onlar için hayat memat meselesine dönüştürmüştü.

Evet, aynen düşündüğünüz gibi olmuştu. Kendi üyeleriniz bile size oy vermemişti. Çünkü, baskıyla üye yaptıklarınız sandıkta vicdanıyla baş başa kalmıştı ve size güvenmediğini göstermişti.

Peki, seçimi kaybedince ne yapmıştınız?

Öğretmenlik mesleğini rencide edecek söylemlerde bulundunuz: İlksan'ın otellerindeki turistleri kastederek burada ifade etmekten imtina ettiğim çok nahoş ifadeler kullandınız.

Ayrıca İlksan ikraz verir mi? İlksan faizle çalışıyor, gibi ipe sapa gelmez açıklamalar yaptınız.

Aslında ne olmuştu? Türk Eğitim-Sen, 1996 yılında batık bir İlksan’ı kayyumdan devraldı ve zedelenen güven kaybını kısa sürede telafi etti.

Bunun altında ezildiniz. Karalama kampanyalarına devam ettiniz. Bir sonraki seçimde de kazanamayacağınızı biliyordunuz. Önce sandığı kapatacağız dediniz. Ters tepince de sandığı boykot ediyoruz diyerek 2016’da yapılan İlksan İlçe Temsilciliği seçimlerine katılmadınız.

İlksan bu süre içinde kendini geliştirerek büyümeye devam ediyordu. Rakamsal konulara hiç girmiyorum; çünkü şu ana kadar yaptığınız hesaplar ve karşılaştırmalar bu konuda ne kadar bilgisiz olduğunuzu ortaya koymuştur.

İlksan’ın nakit birikimi, arsaları, otelleri, misafirhaneleri konusunu daha iyi öğrenebilmek için kimin ne söylediğine değil, İlksan’ın resmi sayfasına bakmak yeterlidir.

İlksan’da söz sahibi olamayınca iyice içerlediniz ve çaktırmadan sözde ilksanı itibarsızlaştırmak için hazırlık yaptınız, raporlar hazırladınız.

Bu düzmece raporlarınız yeterince sansasyon oluşturmayınca da seçim süreci başlar başlamaz yalanlarınıza ve karalama kampanyalarınıza başladınız. Söylediğiniz her yalan yüzünüze çarpınca paniklediniz ve yeni entrikalar peşinde koştunuz.

Şube müdürlerini, okul müdürlerini, sendika yöneticilerinizi seferber ettiniz. Mesai mevhumu gözetmeksizin okul okul dolaşmaya başladınız.

Önce adaylarınızın arkasında durmayarak sendika ismi kullanmadınız. Sözde bağımsız adaylar gösterdiniz. Burada da kurnazlık peşinde koştunuz. Kazanamadığınızda mazeret hazırdı: “Zaten bizim sendikamızın adayı değillerdi!” diyecektiniz. İki arada bir derede kaldınız, fikir değiştirdiniz; bu sefer de bütün sendikal yapınızla okullara hücum ettiniz.

Sandığı kapatacağız diyordunuz, sonra yaşatacağız dediniz. Zorunlu üyelik mi olur, dediniz; sonra zorunlu üyelik olmadan İlksan yaşamaz, diye eklediniz.

Aslında İlsan’ın yasayla kurulduğunu, yönetim kurulunda dört bakanlık temsilcisinin olduğunu biliyordunuz, ancak buradan da bir kazanım çıkar diye konuyu sürekli manipüle ettiniz.

Sürekli Polsan ve Oyak’la karşılaştırınız, ama bu tutarsız karşılaştırma sizi daha da çıkmaza soktu. Çünkü Oyak ve Polsan’ın üyelerinden yaptıkları kesintiler ve ödedikleri emeklilik ikramiyelerinin, İlksan’ın üyelik kesintisi ve ödediği emeklilik ikramiyesinin oran olarak karşılaştırması çok basit bir matematik hesabıyla ortaya çıkıyordu. Bu rakamlar önünüze konulunca da konuyu değiştirip, biz 90 TL üye aidatı alıp 500 bin TL ikramiye ödeyeceğiz, dediniz. Bunu nasıl yapacağınız sorulunca da maalesef bu sefer dahiyane fikirlerinizi! bir türlü ortaya koyamadınız.

Sonuç olarak, İlksan üyeleri sizden, söylemlerinizden tedirgin; İlksan’i bir vakfa, bir cemaate peşkeş çekebileceğinizden kaygılı.

Öğretmenlerin alın teri, birikimi, mal varlığı, nakit parası belki sizi cezbediyor olabilir. Seçim kampanyasını “biz bu işi daha iyi yaparız”, söyleminden çok, “ne olursa olsun, İlksan’ı ele geçireceğiz” hırsına ve ölçüsüzlüğüne dönüştürdünüz..

Ama İlksan üyeleri sizin bu ölçüsüz, tutarsız seçim kampanyanızdan sonra gerçeği bir kere daha gördü.

Bence artık İlksan üyeleri değil de siz endişelenin.

Çünkü sizin üyeleriniz dahi size güvenmiyor ve size oy vermeyecekler.

9. Dönem İlksan temsilciliği seçiminde bütün yurtta Türk Eğitim-Sen'in gösterdiği adaylara başarılar diliyorum.

İlksan, Türk Eğitim-Senli temsilcilerin omuzlarında daha da yükselecektir.

İlksan emin ellerde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Ceyhun KALENDER Arşivi