Aydan ÜSTKANAT

Aydan ÜSTKANAT

Yedi gün yedi öğün hafif yemek

Yedi gün yedi öğün hafif yemek

Diyet mönüler uzun süredir popüler. Kapınıza kadar gelen diyet yemekler ise yeni bir trend! ‘Mama 7’ tam beş yıldır bu hizmeti aksatmadan sunuyor

Geçtiğimiz aylarda elektronik postama gelen bir mektup şöyle diyordu: “Diyet mönünüz her gün eve teslim.” Biraz inceliyorum maili, yetmiyor yerine gidiyorum, pek içime sinmiyor. Bir süre sonra da unutuyorum. Ta ki geçen hafta bir arkadaşım başka bir yeri överek anlatana kadar... Kendim bizzat görmek istedim, “Son trend bu anlaşılan” diyerek yola koyuldum.

Şeker hastalarına, gluten alerjisine, “De-light” (kilo verdiren) ya da tam tersi kilo almak isteyenlere, bol vitaminli yemek tercih edenlere, vejetaryen, detoks gibi (liste uzuyor) özel bir beslenme programına dahilseniz kapıya kadar getirilen yemeklerden bahsediyorum. Yemek hizmeti zaten zor bir iştir. Bir de özel diyet programları işin içine girdi mi, bana göre iyice karışık, tartışılır bir konu oluyor. Uzun lafın kısası, anlaşılan artık böyle bir hizmet dalı yerini almış.

ASIL İŞİ TEKSTİLMİŞ

Kemerburgaz yolundan ilerleyip ara sokaklara giriyoruz. Sevimli, tertemiz bir restorana geliyoruz. Tabelasında Mama 7 yazıyor. Öğle yemeği zamanı, içeride yer yok. Şaşırıyorum çünkü ana yola uzak. İyi ki rezervasyonumuz var. Oturmadan cam sergi dolabına gidiyorum, yemekler müthiş görünüyor. Gözüm bir köşede duran, sadece Paris’ten bulabildiğim hardal kavanozuna takılıyor. Belli ki yemeklerde kullanılıyor. Bu seçicilik dikkatimi çekiyor.

Her ne kadar hardal ve bazı malzemeler yurtdışından gelse de anlaşılan burada Türk yemekleri yapılıyor. Ispanak kökleri tam kıvamında, haşlanıp yeteri kadar limonla tatlandırılmış. Kereviz mevsime yakışır şekilde ayvayla hazırlanmış. Köz biber çorbası ise müthiş, içinde kullanılan baharatlar dahiyane. Şimdiye kadar görmediğim iri iri yeşil mercimekler, özel bulgurlar, dikkatle seçilip kıvamında pişirilmiş sebzeler... Lezzet etkileyici. Restoranın sahipleriyle tanışıyorum: Ebru Erberdi ve Afet Sucuka. Projenin mimarı Afet Sucuka’nın bu işe beş sene önce başlamış. Diyet mönüleri ve tarifleri yabancı, yerli birçok uzmanla konuşup deneyerek ortaya çıkaran da kendisi. Asıl işi tekstil ama o bu işe gönül vermiş.

SAATİ HİÇ AKSAMADI

Öyle itinalı bir diyet programından bahsediyorlar ki içimden programı denemek geçiyor. Hakikaten dedikleri kadar iyi mi? Merak ediyorum. “Kısa bir süre” diyorum “Benim de az şekerli gıdalar tüketmem gerekiyor, çok yoğunum bu aralar. Sizden diyet mönü alsam.” Bu şekilde bitecek sanıyorum ama öyle olmuyor! Şekerim kaçmış, doktorumun raporu neredeymiş? “Doktorumuza yönlendirelim” diyorlar. Eh, laf bir kere ağzımdan çıktı. Diyetisyen Nüket Aksakal Bağışgil’den randevu alınıyor ve maraton başlıyor. Nüket Hanım işini seviyor. Dakikasına para alan diyetisyenlerden değil! Görüşme uzun sürüyor. Buradan bir artı puan daha alıyor Mama 7! Diyetisyeni güven veriyor. Birkaç kan testi istiyor ve yağ ölçümü için bir makineye çıkıyorum, raporlar hazırlanıyor ve bana uygun hafif bir mönü veriyor. Yemeğimi saat kaçta istediğimi söylemem yetiyor, Paketlerimin saati hiç aksamadı. Kocaman karton bir kutunun içinden sabah, öğle, akşam ve ara öğünlerim ayrı ayrı poşetlenmiş bir şekilde içinden çıktı. İlk gün bir de mektup vardı kutuda. Neler yapmam gerektiği tek tek anlatılıyordu. Üstelik poşetlerin doğada yok olduğu notu iliştirilmişti, harika!

PEYNİRLER DEĞİŞMELİ

Yemekler tertemiz, lezzetli ve çeşitli. Meyveler taptaze. Diyet mönülerinin belki de en sıkıntılı yiyeceği olan salatalar farklı farklı bu nedenle sizi hiç sıkmıyor. Servis elemanları güleryüzlü. Bir tek kahvaltılık peynirlerini değiştirmelerini öneririm. Üç günde göreceğimi görüyorum. Programı uzatmamak, vedalaşmak gerekiyor. Biraz erken bitirmek istediğimi söylüyorum. Meğer bir günlük de bir yıllık da olabiliyormuş. Ne güzel! Kimseyi zor durumda bırakmadan, mutlu mesut bitiyor maceram. Diyet programına ihtiyaç durumları için sakın ola “7” ismini unutmayın. Açıkçası ucuz değil ama benden tam puanı aldı.

Diyet ya da değil İstanbul’da Anadolu yakası dahil servisleri var. Restoranda yemekleri diyet değil. Siz hangisini isterseniz! Her uzaklığın hizmet bedeli farklı. Fiyatı, diyet programı ve adres belirliyor. Günde üç ana ve ara öğün (diyete göre dört veya iki ) olmak üzere aylık hizmet bedeli 900-1500 TL arasında. Birden fazla paket için indirim de yapılıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Aydan ÜSTKANAT Arşivi