Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Yeniden Merhaba...

Yeniden Merhaba...

2016-2017 Sezon ilk maçında Çaykur Rizespor evinde Atiker Konyasporla 1-1 berabere kaldı.

Sonuçtan ziyade geçen sezon ardından takımdan ayrılan futbolcular sonrası yapılan veya yapılamayan transferlerin durumu ve genel kaygılar önemli idi.

Çaykur Rizesporu tahminimden ve umduğumdan daha iyi bir konumda gördüm Kaleci dahil takımın omurgası değişmiş,hazırlık maçlarında başarılı sonuçlar alamamış bir takım. Takıma yeni katılanların bir kısmını ismen tanıyoruz. Ancak süperlig deneyimleri az.Yabacıları pek tanımıyoruz.

Öncelikle geçen yıldan kalan futbolcuları gözden geçirelim.

Kaleci Gökhan kaliteli ve kapasiteli. Kaleci oynadıkça üzerine koyar.Mutlak sürede daha olgun ve tecrübeli bir kaleciye ihtiyaç var. Orhan Ovacıklı olgunlaşmış.Sorumluluk bilinci içinde canla başla çalışıyor. Defansa yeni katılan Ali Faez güven verdi. Ümit Kurt güvendiğim biri.Ancak beklentileri henüz karşılamıyor. Yenilen gol öncesi hatası affedilir gibi değil. Obaobana bildiğimiz gibi. Orta alana yeni katılan Saadaneyi kim bulmuşsa iyi iş becerdi.Geçen yıl oynayanlarda daha çok katkı sağlayacak. Robin Yalçın bu yıl üzerine koyarak dahada gelişecek.

Forvette Ahmet İlhan daha çok sorumluluk almalı.Beklenti yüksek. Ancak takım için oynamalı.Bencilliğe gerek yok.Takım kazandıkça onun katkısı daha çok anlaşılacak..D.İsmail oynadıkça daha çok katkı sağlayacak.Yenilerden Recep Niyaz fiziksel olarak yeterli seviyeye çıkabilirse Rizespora ve Ülke futboluna kesinlikle katkı sağlar.Oğulcan yetenekli ancak 3 sezondur süperligde oynamasına rağmen fazla bir gelişme kaydedememiş.Umarım takım oyuncusu olma özelliği kazanır.Kiralık olarak gelen Emrah Başsan yetenekli ancak fiziksel yeterliliği sorgulanabilir.Takıma kazandırdığı puan önemli.

Genelde takımı izlediğimizde klasik Hikmet Karaman takımı.Çok çalışan,didinen mücedeleden çekinmeyen bir takım.Mutlak sürette orta alanda takımı  iki yönlü organize edebilecek kaliteli ve tecrübeli bir ayağa ihtiyaç var.Forvet hattına Kweuke şart.Onun yanına aynı kapasitede mutlak sürette başka bir golcüye ihtiyaç var.

Taraftar,taraftar ve taraftar.Sezonun ilk maçı ancak taraftar yok.Taraftarsız futbol bir şey ifade etmiyor.Konyadan gelen bir avuç taraftar takımlarını maç boyunca inanılmaz destekledi.Sakın kimse Çaykur Rizespor kadrosu dolayesiyle taraftarın ilgisiz kaldığını söylemesin.Maalesef memleketimizde spora ve futbola ilgi yok.Ancak kötü bir sonuçta eleştiriyi yapıyoruz.Taraftar Çaykur Rizespora sahip çıkıp desteklerse inanıyorumki yönetimde daha üst seviyeleri zorlayacak kadro oluşturmak için çaba gösterecek.

Ancak bu destekle olabilir.Bu konuda elimizden ve cebimizden geldiği kadar desteğe artırarak devam.

Sevgili okuyucular!

Bir süredir bu köşede sporla,futbolla ve özellikle Çaykur Rizesporla ilgili düşüncelerimi pozitif bir bakış açısıyla sizlerle paylaşmaya çalışyorum.

Ülkemiz son dönemlerde çok zor süreçlerden geçiyor.

Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi kalkışması ve büyük Türk milletinin bütün unsurlarının bu konudaki dik duruşu tarihe altın harflerle geçecektir.

Başarı ve kazanma birlik beraberlikten geçer.

Bu duygu ve düşüncelerle  15 Temmuzda şehid  olanlara Allahtan rahmet,yaralananlara acil şifalar diliyorum.Milletimizin başı sağolsun.Milletimize tekrar geçmiş olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi