1. Rize Hikâye Günleri Yarışması'nın Kazananları Ödüllerini Aldı

1. Rize Hikâye Günleri Yarışması'nın Kazananları Ödüllerini Aldı
Rize Kent Konseyi'nin okuyan, düşünen ve yazan gençlerin önünü açmak için RENK Projesi kapsamında düzenlediği "1. Rize Hikâye Günleri Yarışması" sonuçları açıklandı.

Bu yıl ilk defa düzenlenen hikâye yarışmasının ödül töreni İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlendi.

Ödül törenine Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize Kent Konseyi Başkan Vekili Vedat Aydın, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

1.-rize-hikâye-gunleri-yarismasi-sonuclari-(2).jpg

KENTİ İLGİLENDİREN HER ŞEY

Rize Kent Konseyi Başkan Vekili Vedat Aydın yaptığı açılış konuşmasında bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyleyerek davete katılan herkese teşekkür etti. Kent Konseylerinin yerel yönetimler açısından çok önemli olduğunu belirten Başkan Vekili Aydın, kenti ilgilendiren her şeyin kent konseyinin çalışma alanına girdiğini söyledi.

DANIŞMA KURULU GİBİ ÇALIŞMALI

Ödül töreni sırasında bir konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise, " Kent Konseylerinin görevi yerel anlamda şehirdeki çalışmaların içerisinde bir danışma kurulu gibi çalışarak, o kentin ihtiyaçlarını ortaya koyma noktasında tespitler ve buna benzer faaliyetlerin içerisinde bulunmak. Belediye Başkanı olarak arzu ettiğim Rize Belediyesi, Rize Valiliğimiz ve diğer paydaş kurumlarımızla kenti ilgilendiren her konuyla burada olduğu gibi bizleri de birleştirecek birçok projeye imza atarız diye düşünüyorum. Rize Kent Konseyimize çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

PROJEYE SAHİP ÇIKMAK

Rize Kent Konseyinin çalışmalarını başarılı bulduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı da, "Rize Valiliği himayelerinde yürütülmekte olan Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma ( RENK ) projesi kapsamında Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi ilk günden itibaren projemize destek vermektedir. Bir projenin başarılı olabilmesi için kesinlikle o projede sivil toplum örgütlerinin yer alması ve toplumun bütün kesimlerinin bu projeye sahip çıkması gerekmektedir. Kent Konseyi Kadın Meclisimize bire bir çağrım olmamasına rağmen RENK projemize gönülden destek vermeleri ve üzerlerine vazife almaları bizleri onurlandırmıştır" dedi.

PROJELER SAYESİNDE KEŞFEDİYORUZ

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik eden Vali Yazıcı, "Öğrencilerimizin içindeki cevherleri bu projeler sayesinde keşfediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ÖDÜL TÖRENİ

Liseler arasında düzenlenen hikâye yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap,  İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize Kent Konseyi Başkan Vekili Vedat Aydın, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz tarafından takdim edildi.

Hikâye yarışmasını kazanan öğrenciler ve okulları şöyle:

Muhammet Masum Özdemir - "Çanakkale Kuyusunda Bir Yusuf " Sosyal Bilimler Lisesi

Beyzanur Balcı - "Camdaki Buğu" Ali Metin Kazancı Rize Lisesi

Şule Özgün - "Benim Hikâyem" Fatih Anadolu Lisesi

1.-rize-hikâye-gunleri-yarismasi-sonuclari-(1).jpg1.-rize-hikâye-gunleri-yarismasi-sonuclari-(4).jpg

1.-rize-hikâye-gunleri-yarismasi-sonuclari-(3)-001.jpg1.-rize-hikâye-gunleri-yarismasi-sonuclari-(6)-001.jpg1.-rize-hikâye-gunleri-yarismasi-sonuclari-(5).jpg1.-rize-hikâye-gunleri-yarismasi-sonuclari-(7).jpg