112 çalışanlarına müjde
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, görüşme sonrası ilk müjdeyi bundan sonra kasko ihalesinin merkezden yapılacağını ve herhangi bir can kaybı durumunda kaskodan en az 200 bin TL’lik kasko teminat bedelinin kasko tarafından karşılaşacağını söyledi.
Yemek Ücreti Nakit Ödenecek
Memiş, 112 acil sağlık personelinin yemek ücreti bedelinin nakden ödenmesi, kıyafetlerin yenilenmesi ve her yıl düzenli şekilde çalışanlara dağıtılması konusunda da çalışmaların tamamlandığını bildirdi.
Görevi Başında Vefat Eden Şehit Kabul Edilecek
Memiş, ayrıca, 112 acil çalışanlarının görevi esnasında ve görevi sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit, ailelerinin şehit ailesi ve şehit yakını olarak değerlendirilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı’nın çalışma yaptığını söyledi.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Nacar da çalışma şartları ve iş güvenliği anlamında hizmetlerin geliştirilmesi, çalışanların iş motivasyonunun ve memnuniyetinin arttırılması yönünde çalışmalara hız vereceklerini kaydetti.
