14 kulüp başkan adayında anlaşamadı

14 kulüp başkan adayında anlaşamadı
Süper Lig'de mücadele eden Anadolu kulüplerinin yöneticileri, Kulüpler Birliği Onursal Başkanı İlhan Cavcav'ın daveti üzerine Ankara'da toplandı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya, Kulüpler Birliği Onursal Başkanı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz, Ankaragücü Kulübü Başkanı Haluk Ilıcan, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Nevzat Şahin, Trabzonspor Kulübü Başkanvekili Necmettin Aytekin, Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanvekili Abdi Kurt, Orduspor Kulübü Asbaşkanı Zühtü Başar Asmaz, Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri Recep Bölükbaşı katıldı.

Toplantı sonrasında hazırlanan ortak bildiriyi okuyan İlhan Cavcav, özetle henüz TFF Başkanlığı için ortak bir aday konusunda mutabakata varmadıklarını söyledi, ancak yeni başkandan yayıncı kuruluş gelirlerinde adaletli bir dağılım isteyeceklerini kaydetti. 3 büyüklere oranla düşük bir yayın geliri aldıklarını ifade eden Cavcav, yeni başkanın bu durumu ortadan kaldırarak mağduriyetlerini gidermesini umduklarını söyledi.

Bu arada Cavcav, Ankara'da yapılan ve 58. maddenin görüşüldüğü toplantıda açık oylamada usulsüzlük yapıldığını kaydetti ve "Ben hukukçu değilim ancak bana göre bu Genel Kurul iptal edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Cancav ayrıca Kulüpler Birliği'nde 3 büyüklerin haklarının savunulduğunu ve kendi haklarınının da ön plana alınması gerektiğinin altını çizdi.