2 Başkan ile Genel Başkanın Konuşması

2 Başkan ile Genel Başkanın Konuşması
10. Olağan Müsiad Rize Şubesi Genel Kurul Toplantısı'nda Müsiad Rize Şubesi'nin Eski Başkanı Cem Temizel ile yeni Başkan Mahmut Dabak ve Müsiad Genel Başkanı Nail Olpak'ın genel kurul konuşmaları şöyle:

Rize MÜSİAD tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından, Rize şube başkanı Cem Temizel, başkanlığının son günü için veda konuşması yaptı. Konuşmasının başında MÜSİAD'ın kuruluş amacından ve sürecinden bahseden Temizel, 28 Şubat sürecinde tüm Türkiye'nin olduğu gibi MÜSİAD'ın da ciddi derecede etkilendiğini ve ne tür zararlar gördüklerini anlattı. 

Dün akşam yapılan genel kurulda seçilen yeni Şube Başkanı Mahmut Dabak ise Temizel'in ardından yaptığı konuşmasına Mehmet Akif Ersoy'un şiiriyle başlayıp yine O'nun şiiriyle sonlandırdı. İş adamlarının hergün biraz daha fazla çalışmakla yükümlü olduklarını hatırlatan Dabak, "Bu sorumluluk çerçevesinde Rize MÜSİAD olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Dedeman Otel’de dün akşam gerçekleşen 10. Olağan Müsiad Rize Şubesi Genel Kurul Toplantısı’na Rize Eniştesi olan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Turgut Al ve Adnan Bostan ile Ak Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar’ın yanı sıra Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Hasan Uzun, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Rize Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti Rize İl, İlçe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Saadet Partisi İl ve İlçe yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Rize’deki STK’ların Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Müsiad Trabzon Şubesi Başkanı M. Hanefi Mahitapoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç Müsiad Rize Şube Başkanı Esra Alemdaroğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Müsiad Rize Şubesi Eski ve Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ile Eski Başkanlar, işadamları ve davetliler katıldı.

Kongrede konuşma yapan MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, MÜSİAD’ın kuruluşundan bugüne gelişini özetlediği konuşmasında, İstanbul sermayesini temsil eden ve az sayıdaki üyesi ile adeta birkaç ailenin elindeki TÜSİAD’ın tekelci anlayışına bir başkaldırı olarak nitelediği MÜSİAD’ı, mütedeyyin Anadolu girişimcisinin bir haykırışı ve kendini ifade etme biçimi olarak tanımladı.

cem-temizel.20130120130757.jpg

MÜSİAD Rize Şubesinin yeni Başkanı Mahmut Dabak ise; Mehmet Akif’in “Zulmü alkışlayamam, zalimi hiç sevemem” dizeleriyle başlayan şiirini okuyarak başladığı konuşmasında, “Peygamber Efendimiz’in ‘İki günü eşit olan kayıptadır’ hadis-i şerifinden, belediye başkanları yaptıkları hizmetleri anlamalı, siyasetçiler ve milletvekilleri, halkın huzuru ve refahı için yaptıkları çalışmaları algılamalıdır. İşadamları olarak bizler de bu hadis-i şeriften; daha kaliteli üretim yapmayı, hakka hukuka uygun ticaret yapmayı, çalıştırdığımız insanların emeğinin karşılığını alınteri kurumadan ödemeyi anlıyoruz.” dedi.

mahmut-dabak.jpg

MÜSİAD Rize Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kuruluna katılan Genel Başkan Nail Olpak, yaptığı konuşmada, “Bugün Cem Başkan, Rize Şubemizin üçüncü başkanı olarak görevini yeni başkana devrediyor. Daha önceki iki başkan da burada ve hep birlikteyiz. Bu çok güzel bir tablo… Ülkemiz geçmişte Cumhurbaşkanlarının görev devir teslimi yapamadığı zamanları da gördü. Şimdi buradaki bu güzel birliktelik görüntüsü, ülkemizin nereden nerelere geldiğinin de göstergesidir” diye konuştu.

nail-olpak-rize-musiadin-genel-kurul-toplantisinda.jpg

Konuşmasında gönüllülük kavramı üzerinde duran Olpak, sivil toplum kuruluşu kavramının, batıdaki NGO’lar (Non Government Organisation) ile başlamış ve sanki yeni bir şey keşfedilmiş gibi algılanmasının yanlışlığını vurgulayarak, “Sivil toplum kuruluşlarının, gönüllülüğün en güzel örnekleri bizim medeniyetimizde var. Osmanlı’daki Vakıf sistemi işte budur. Biz bunu bir süreliğine unutmuşuz da sanki yeni bir şey bulmuşuz gibi davranmayalım. Gözümüzü kendi geçmişimize, kendi medeniyetimize çevirdiğimizde iyi çalışan gönüllü kuruluşları orada görüyoruz.” dedi.

“Tüm insanlığın kurtuluşu olmayan bir çözüm, bizim de kurtuluşumuz değildir” diye sözlerine devam eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD üyesi olacaklarda ne ciro, ne başka sayısal kriterler aradıklarını belirterek, “MÜSİAD üyelerinde aradığımız tek bir kriter var: itibar. Biz, üye adayımızın ticari itibarına bakıyoruz. İtibarlı ise bizimle aynı kervanda yol alabilir diyoruz.” şeklinde konuştu.

nail-olpak-musiad-genel-baskani.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Karal Rizeli İşadamlarından Rize'ye AVM İstedi

28 Şubat Keşke Olmasaydı Ama İyiki de Oldu... Ak Parti RTSO'da Tarafsızdır...

MÜSİAD Rize Şubesi’nin Yeni Başkanı ve Yönetimi